Samsung môže v budúcnosti znovu vyrábať procesory pre iPhone

Men are silhouetted against a video screen as they pose with Samsung Galaxy S3 and iPhone 4 smartphones in this photo illustration taken in the central Bosnian town of Zenica, May 17, 2013. REUTERS/Dado Ruvic (BOSNIA AND HERZEGOVINA – Tags: BUSINESS TELECOMS) – RTXZQ3W

Vzťah medzi Applom a Samsungom je ako vystrihnutý z telenovely. Nerozlučná dvojica sa na jednu stranu súdi, na druhú stranu spolu obchodujú. Inak tomu zrejme nebude ani v budúcich rokoch.

Samsung má totiž naďalej záujem vyrábať procesory pre Apple a preto čoskoro investuje do rozvoja svojich fabrík. Už budúci mesiac plánuje rozšíriť výrobné linky, na ktorých sa vyrábajú 10nm procesory a v roku 2018 potom plánuje investovať do výroby 7nm procesorov. Samsung sa chce so svojimi 7nm fabrikami dostať do pozície, kedy môže Apple prenechať aspoň časť výroby Samsungu.

Ten totiž v posledných rokoch stratil možnosť vyrábať procesory pre iPhone. Naposledy ich vyrábal pre iPhone 6s, kde však nastali problémy. Procesory Apple A9, ktoré vyrobil Samsung, boli pomalšie a mali vyššiu spotrebu než tie, ktoré vyrobilo TSMC. Aj to spôsobilo, že procesory pre iPhone 7 už vyrábalo exkluzívne TSMC a inak tomu nebude ani pri tohtoročnom iPhone. Taiwanský výrobca má vyrobiť 100% všetkých procesorov “A11”.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.