Samsung Galaxy S8 ponúkne tri farebné prevedenia a nového hlasového asistenta, vieme aj cenu

Samsung plánuje predstaviť svoju novú vlajkovú loď už o niekoľko dní a nedávno na povrch vyplávali ďalšie zábery na najväčšieho konkurenta iPhonu.

Snímky opäť na svojom Twitteri zverejnil leaker Evan Blass. Konkrétne ide o zobrazenie troch farebných prevedení, v ktorých bude Galaxy S8 dostupný – Black Sky, Orchid Grey a Arctic Silver. Po marcovom úniku ide už o ďalšiu promo fotografiu telefónu a treba uznať, že vyzerá naozaj úchvatne. Obrovský OLED displej so zahnutými okrajmi a minimálnymi okrajmi napovedá, ako by asi mohol vyzerať aj nový iPhone 8 od Applu.

https://twitter.com/evleaks/status/843424632254468096?ref_src=twsrc%5Etfw

Kde sa však telefóny pravdepodobne zhodovať nebudú, je ich cenová politika. Nový iPhone bude podľa všetkého stáť vyše tisíc eur, zatiaľ čo Samsung ostáva pri pomerne konzervatívnejšej cenovke. Podľa Blassa by základný model Galaxy S8 mal vyjsť na 799 eur, zatiaľ čo jeho väčšia varianta Galaxy S8+ na 899 eur.

https://twitter.com/evleaks/status/843448522657685504?ref_src=twsrc%5Etfw

Hlasový asistent

Samsung nám taktiež priblížil svojho nového hlasového asistenta pod názvom Bixby, ktorý debutuje spolu s Galaxy S8 na evente 29. marca. Ide o technológiu od pôvodných tvorcov Siri, ktorých spoločnosť Viv kórejský výrobca pred nejakým časom odkúpil.

Bixby bude podľa jeho tvorcov úplne iný ako ostatní asistenti na trhu. Od Siri, Cortany a Google Assistent sa bude líšiť predovšetkým svojou kontextuálnou funkcionalitou. Na rozdiel od konkurencie, ktorá vám dokáže povedať, aké je počasie, konvertovať jednotky, či vyhľadať informácie na internete, bude Bixby pracovať priamo z informáciami v aplikácii na vašom displeji. Pomocou hlasu tak budete môcť v danej aplikácií robiť prakticky všetky úkony, na ktoré bežne potrebujete dotyk prsta.

Pracovať by tiež mal vďaka AI s neúplnými informáciami. Na jeho aktiváciu pritom poslúži samostatné hardvérové tlačidlo na boku zariadenia. Bixby bude spočiatku podporovať desať predinštalovaných aplikácií na Galaxy S8, postupom času by sa však ponuka mala rozšíriť aj na iné zariadenia, vrátane ostatných produktov Samsungu ako televízia, wearables, či domáce spotrebiče. Samsung v budúcnosti taktiež plánuje Bixbyho sprístupniť vývojárom tretích strán.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.