Recenzia: CulCharge 3-in-1 PowerBank

Každý z nás to pozná, nepríjemný signál v podobe pípnutia s ešte menej príjemnejším oknom na displeji informujúcom o nedostatočnej kapacite batérie. Zvyčajne sa to stane vtedy, keď máme pred sebou ešte nespočet dôležitých telefonátov, chceme zachytiť dôležité udalosti na fotografiu, prípadne robiť inú aktivitu vyžadujúcu nabité zariadenie.

Záchrana z kľúčenky

Zariadenia od firmy Apple majú štandardne pomerne vysokú výdrž batérie, no väčšina z nás si popravde svoje zariadenie sem tam zabudneme nabiť a podľa Murphyho zákonov je to práve vtedy, keď telefón paradoxne potrebujeme najviac. Šikovní a podnikaví ľudia však mysleli aj na takéto situácie (určite vychádzali zo situácií, ktoré sami prežili) a tak môžeme dnes už v každom vrecku, či kabelke nájsť zariadenia známe ako „PowerBanky“, ktorých je nepreberné množstvo – v rôznych tvaroch, farbách, kapacitách a funkciách.

Predstavenie produktu

Dnes si predstavíme jedno z týchto zariadení a to šikovnú externú nabíjačku od výrobcu CulCharge, konkrétne model 3-in-1 PowerBank. Ako už názov sám napovedá, ide o zariadenie s viacerými funkciami. Tou najdôležitejšou je samozrejme nabíjanie zariadenia v prípade nedostupnosti sieťového napájania. Druhou funkciou je použitie zariadenia ako nabíjacieho kábla (zo zdroja bez využitia integrovanej batérie zariadenia) a treťou funkciou je použitie zariadenia ako dátového kábla pre komunikáciu s ostatnými zariadeniami a prenos dát.

Balenie

Zákazníka zaujme už samotné balenie produktu. Masívna čierna krabička s oranžovými prvkami a s dominantným, elegantným oranžovým pútkom slúžiacim na otvorenie. Na prednej strane je vyobrazené samotné zariadenie. Bočné strany obalu oboznámia zákazníka s príslušenstvom v podobe karabínky na zavesenie zariadenia – napríklad na kľúče a nápis „Power. for Life“. Zadná strana balenia zákazníka oboznámi s technickými špecifikáciami produktu.

Po zatiahnutí za už spomínané oranžové pútko sa objaví samotné zariadenie spolu s karabínkou a retiazkou vložené vo výplni z čiernej peny, ktoré pôsobí precízne i luxusne zároveň a teda zákazník má takmer pocit, že sa dostal k „vychytávke“ Jamesa Bonda. Pod zariadením je v pene výrez na prst a tak každý intuitívne penovú výplň vytiahne aby sa dostal k jednoduchému návodu na používanie zariadenia s technickými špecifikáciami. Čo však trocha zamrzí je, že návod máme iba v anglickom jazyku. Áno, anglický jazyk je medzinárodným jazykom, ale potešil by aj návod v slovenskom jazyku, keďže tento produkt je produktom slovenskej firmy. A keď už dačo Slovák pošle do sveta, mohol by o tom koncový užívateľ vedieť – že ide o produkt malej krajiny v srdci Európy a aj taká malá krajina môže mať ľudí s takýmto super nápadom.

CulCharge model 3-in-1 PowerBank je jednou z najmenších externých nabíjačiek na trhu o čom vás presvedčia rozmery 55 x 30 x 20 mm a hmotnosť 38g. Tieto prednosti robia CulCharge model 3-in-1 PowerBank ideálnou poistkou v prípade, že už nemáte miesto na zyvš a predsa potrebujete zdroj pre prípad energetickej núdze vášho zariadenia. Stačí ho jednoducho pripnúť na ruksak, kabelku či na kľúče a CulCharge môže cestovať nepozorovane s vami až kým vám ho nepripomenie hlásenie nízkej kapacity nabitia batérie vášho Apple zariadenia.

Dizajn

Dizajnovo sa produkt svojím tvorcom veľmi podaril. Samotné zariadenie pozostáva z dvoch častí spojených krátkym spojom vo forme ohybného kábla. Základňu tvorí pogumovaný plast, ktorý nemá tendenciu utekať z rúk a poskytne užívateľovi príjemný pocit na dotyk. Zo spodnej časti základne trčí pevný Lightning konektor, ktorý zo začiatku pôsobí krehko a v užívateľovi môže vzbudiť dojem, že sa čoskoro zlomí alebo poškodí, no nie je tomu tak. Lightning konektor je vyrobený z pevných a trvácnych materiálov a pri bežnom používaní jeho poškodenie nehrozí. Rovnako obava smerujúca k vykĺznutiu konektora zo zariadenia je zbytočná.

Z hornej strany základne vyčnieva spájací kábel vedúci do plastového obalu USB 2.0 konektora, tentokrát v čiernom lesklom prevedení na ktorého hornej časti je umiestnený power button s dvoma LED diódami indikujúcich aktuálnu funkciu zariadenia. Zelená začne svietiť v prípade, že je CulCharge 3-in-1 PowerBank plne nabitá (z 0% na 100% jej stačí hodina a tridsať minút). Modrá značí nabíjanie vášho iOS zariadenia. Kompatibilita zariadenia so zariadeniami Apple je samozrejme certifikovaná, takže stres z poškodenia Vášho iOS zariadenia PowerBankou môžete v kľude vypustiť z hlavy.

Interné súčasti

Zariadenie disponuje aj napriek svojím miniatúrnym rozmerom Li-Polymer batériou s kapacitou 1000mAh čo je na takéto rozmery obdivuhodné. S touto vstavanou batériou dokáže PowerBanka nabiť Váš iPhone 6s zo stavu úplnej nuly až na 50% rýchlosťou štandardne dodávaného originálneho adaptéru čo je podľa nás absolútne postačujúce. Za krátky čas nabitia vďačí CulCharge hodnotám výstupu 5.0V – 1A, ktoré sú identické s originálnym adaptérom.

Konektivita zariadenia pri prenosoch medzi zariadeniami, ku ktorým sa pripája je bezproblémová vďaka integrovanej funkcii synchronizácie, takže po pripojení Lightning konektoru do Vášho iOS zariadenia a USB konektora do Vášho počítača sa CulCharge automaticky prepne do módu synchronizácie a vy môžete veselo prenášať dáta medzi zariadeniami. Nabíjanie je v móde synchronizácie neaktívne. No USB rozhranie Vám ponúkne dostatočnú možnosť voľby nabíjania CulCharge powerbanky, či už z USB portu počítača, cestovnej nabíjačky alebo autonabíjačky.

Záver

Celkovo je CulCharge 3-in-1 PowerBank veľmi pekne spracovaným a hlavne funkčným zariadením, ktoré zákazník ocení v prípadoch, keď po ruke nie je žiadny zdroj nabíjania. Cenovo sa síce radí k luxusnejším (cena začína na 29,90€ za kus), no zákazník, ktorý si ho zakúpi si kupuje nielen skvelého kompaktného pomocníka s viacerými potrebnými funkciami pre bežný život v zaujímavom designe, no kupuje si rovnako istotu, že táto externá nabíjačka neodpraví jeho miláčika a jeho batériu jemným zábleskom, praskajúcim zvukovým efektom a stúpajúcim modrým dymom do kremíkového neba.

CulCharge 3-IN-1 si môžete kúpiť napríklad TU.

Aktuálne môžete získať CulCharge 3-IN-1 zadarmo pri kúpe iPhone 5s v iStores.

komentárov
  1. Nemôžem si pomôcť, ale mám pocit, že nejde o recenziu, ale skôr o PR článok. Chcelo by to trocha presnejšie označenie článkov. Ako recenzia to je dosť chabé. Viac sa autor venuje obalu ako samotnej funkcii zariadenia. Na powerbanku mi chýbajú informácie o skutočnej dobe nabíjania, či už zariadenia ale aj telefónu. Trocha sa zamyslite nad názvom článku a premenoval by som ho.Takisto aj správca servera by mal trocha korigovať, čo sa publikuje. Samo o sebe kvalita http://www.macblog.sk upadá (viac reklamy ako kvalitných článkov) ak už nepadla na samé dno.

    1
    0
  2. Ako myslíte. Len som chcel povedať, že recenzia nie je opísanie údajov z krabice. Aspoň mohlo byť spomenuté, že
    powerbanku sa nám podarilo nabiť na plnú kapacitu za XY minút. Následne sme dokázali iP6S nabiť na XY%. Alebo ako plus hodnotím malé rozmery, ale nájsť aj mínus. Napr. krátky kábel. Zdá sa mi to ako veľmi povrchne a narýchlo spravená recenzia. Dať do toho aj trocha vlastných skúseností. Recenzia má budúcemu potencionálnemu kupcovi povedať, čo môže čakať a nie popísať mu to, čo je zrejmé z 5 minút pozrenia v obchode.

    1
    0
  3. Peter, keby to bola normalna recenzia tak ten recenzent by musel zvozit tento produkt pod ciernu zem, lebo vacsi nezmysel snad este nevyrobili. Ludia dnes nemaju problem nosit powerbanky 2x vacsie ako telefon samotny a budu si chcet kupit tuto vecicku co nenabije iphone 6s ani na 40%. WTF?

    0
    0
  4. Je veľmi transparentné, že nejde o recenziu ale reklamný článok. Osobne nesúhlasím z 80% bodov ktoré sú obsahom článku a celkovo štýl akým je to “recenzované” je veľmi vtieravý. ” ktorý si ho zakúpi si kupuje nielen skvelého kompaktného pomocníka s viacerými potrebnými funkciami pre bežný život v zaujímavom designe, no kupuje si rovnako istotu ”
    really?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.