Problémy s výrobou iPhone X spôsobuje Romeo a Julia

Tohtoročný launch iPhonu bol slabší než obvykle a na nedávno vydaný iPhone 8 už nestáli fronty. Oveľa viac ľudí totiž zaujal iPhone X, ktorý prináša najviac inovácií zo všetkých a završuje to prémiovými materiálmi.

Apple však nestíha prémiový iPhone vyrábať a vinníkom tentoraz nie je displej. Miesto toho majú dodávatelia problém s výrobou Face ID a jeho súčiastkami, ktoré nesú označenie RomeoJúlia. Dôvodom pre takéto označenie je, že bez seba nemôžu fungovať, pretože tvoria systém TrueDepth snímania tváre. Paradoxne pritom Romeo modul tvorí robí výrobcom najviac vrások na čele.

Súčiastka menom Rómeo predstavuje bodkový projektor, ktorý sníma na tvár užívateľa 30 000 mikroskopických, neviditeľných bodiek, ktoré vytvárajú precíznu hĺbkovú mapu tváre. Druhý modul, Júlia, pre zmenu obsahuje infračervenú kameru, ktorá analyzuje tieto bodky a podľa nich vie identifikovať, či sa na mobil pozerá jeho majiteľ.

iPhone X Face ID

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.