Pozrite sa, ako vyzerajú nové funkcie iOS 11 na iPade

Po keynote sa veľká časť pozornosti sústredí na iPad a iOS 11. Počas prezentácie sme videli mnoho nových funkcií v iOS 11, ktoré získa iPad aby sa tak vylepšil multitasking a stala sa z neho solídna náhrada normálneho PC. 

Mnoho z týchto funkcií bolo na zozname želaní užívateľov už po dlhé roky. Napríklad Drag and Drop, aplikácia Files a mnoho ďalších. iOS 11 výrazne mení spôsob, akým môže byť iPad použitý. Server MacRumors zverejnil video, v ktorom sa zameriava na nové funkcie iPadu a aktualizácie iOS 11, ktorú by sme mali onedlho uvidieť. Na iPade sa zároveň zväčšil Dock, stal sa jemne priesvitným a dá sa vyvolať v akejkoľvek aplikácií potiahnutím prstu zdola nahor.

Dock tak urýchli a zjednoduší prepínanie medzi aplikáciám a sprístupní multitaskingové funkcie na kompatibilných zariadeniach. Otvorením Docku počas používania aplikácie a potiahnutím Docku hore otvorí nové okno, ktoré môže byť použité ako Slide Over alebo Split View (dve aplikácie naraz). Pomocou Docku môžete prepínať medzi Split View aplikáciami doslova behom pár sekúnd.

Spolu s Dockom prichádza aj nová funkcia prepínania medzi aplikáciami, ktorá je podobná Spaces na Macu. Ukazuje všetky nedávno použité aplikácie, ponúka prístup ku Control Center nastaveniam a uchováva všetky vaše Split View alebo Slide Over zoskupenia okien. Drag and Drop bola taktiež jednou z najžiadanejších funkcií pre iPad, a našťastie pre nás bola implementovaná do iOS 11.

S Drag and Drop si môžete text, linky, fotky, súbory, atď. prenášať medzi aplikáciami iba potiahnutím prsta. Drag and Drop podporuje multitouch, takže si môžete napríklad skopírovať link zo Safari zatiaľ čo aktivujete Dock, otvoríte Správy a odošlete link priateľovi. Spolu s novou aplikáciou Files je Drag and Drop výborným a jednoduchým pomocníkom pri manažovaní súborov.

iOS 11 funkcie

Podpora pre Apple Pencil je v iOS 11 taktiež rozšírená. Apple Pencil môže byť samozrejme použitá celosystémovo ako stylus (resp. prst). Nové funkcie, ktoré sa točia okolo Apple Pencil zahŕňajú okamžité označenie, čo umožňuje označiť takmer čokoľvek, čo je na displeji a taktiež kresliť priamo do aplikácie Poznámky a Mail.

Zaujímavou novinkou je aj nová funkcia Instant Notes, ktorá umožní kliknutím vášho Apple Pencil na iPade Pro automaticky otvoriť novú Poznámku pre účely rýchleho zapisovania. Všetky vyššie uvedené funkcie sú dostupné v iOS 11, avšak iba na iPade.

iOS 11 je aktuálne limitované pre developerov, avšak Apple plánuje vydať verejnú beta verziu neskôr v júni, takže testeri budú môcť onedlho taktiež vyskúšať nové funkcie iOS 11 na iPade.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.