Pozrite sa ako vyzerajú najnovšie rendery ešte nepredstaveného iPhonu 8

OnLeaks a technologický blog GearIndia zverejnili v utorok sériu veľmi kvalitných renderov očakávaného OLED iPhonu, ktoré sú založené na CAD obrázkoch firmy. 

Obrázky ponúkajú azda najlepšiu predstavu o tom, ako bude redizajnovaný “iPhone 8” od Apple vyzerať aj s jeho prednosťou, spomínaným edge-to edge displejom. Na renderi je obrazovka vypnutá, čo zvýrazňuje, ako by telefón vyzeral, keby sa Apple rozhodol použiť nehrdzavejúcu oceľ a celosklenený dizajn. Rendery sú založené na očakávaní, že iPhone 8 bude 144 mm vysoký, 71 mm široký a 7,7 mm úzky. iPhone 8 by mal podľa týchto rozmerov byť o niečo väčší ako je iPhone 7 a menší ako je iPhone 7 Plus. Avšak podľa týchto čísel by bol hrubší od obidvoch.

Obrázky nám ukazujú hladké predné sklo s edge-to-edge OLED displejom, ktorý, podľa očakávaní nebude mať prítomné žiadne fyzické tlačidlo. Nahradí ho samozrejme virtuálne tlačidlo Home. Jediné čo na tomto kompletne hladkom displeji uvidíte je otvor pre reproduktor a duálnu prednú kameru, ktorá by mala podľa informácií obsahovať 3D sensing. Táto funkcia by mala byť pravdepodobne určená na rozpoznávanie tvárí a pre technológiu rozšírenej reality, ktorá je zatiaľ iba vo vývoji.

Na zadnej strane si môžeme všimnúť toľko spomínanú vertikálne orientovanú duálnu kameru, ktorá nahradila pôvodné horizontálne umiestnenie v iPhone 7 Plus.

Čo ale nie je viditeľné na renderi je Touch ID na zadnej strane zariadenia. Keďže sa jedná o CAD render, môžeme usúdiť, že Apple tento senzor neumiestni na zadnú stranu. Zdroje tvrdia, že sa spoločnosť Apple stretla s problémami, keď chcela Touch ID senzor zapracovať do OLED displeja. Ak by ho aj tak umiestnili pod OLED displej, znamenalo by to pre nich veľké výrobné problémy a boli by tak či onak donútení senzor premiestniť. Tým umiestením by sa pravdepodobne stala zadná strana telefónu tesne pod logom Apple.

Povráva sa, že Apple testuje nie jeden, ale hneď niekoľko modelov ich redizajnovaného “výročného” iPhonu a tým pádom sa nie je jeho dátum predstavenia istý. Apple ho teoreticky môže predstaviť na WWDC 17, avšak skôr na septembrovom evente, kedy sa očakáva aj predstavenie iPhonu 7s a 7s Plus. Ako posledný sa k tejto téme vyjadril analytik Ming-Chi Kuo, ktorý tvrdí, že tohtoročný model iPhonu bude omnoho viac “nedostupnejší” ako predchádzajúce modely. To znamená, že sa ho zákazníci nemusia dočkať ani niekoľko mesiacov po jeho predstavení.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.