Pozor na inzeráty s podozrivo lacnými Apple produktami

V posledných dňoch sa na slovenských inzertných portáloch opäť množia podvodné inzeráty, ktoré ponúkajú MacBooky, iPhony a ďalšie Apple produkty za podozrivo nízke ceny.

Predajcovia v nich ponúkajú napríklad najnovší iPhone 7, či MacBook Pro, a to častokrát za polovičnú cenu. Odvolávajú sa pritom na prebytočné skladové zásoby od svojich dodávateľov, mimo iného aj iStores, ktoré sa rozhodli rozpredať prostredníctvom online inzercie. Na podobný problém pred pár dňami upozornili už aj používatelia na našom fóre.

Následne sa pre nás ohľadom incidentu vyjadrilo aj samotné iStores, ktoré popiera akúkoľvek spojitosť s týmito inzerátmi a označuje ich za pravdepodobný podvod. Oficiálne stanovisko spoločnosti si môžete prečítať nižšie.

“V ostatných dňoch sa na online bazároch objavuje inzercia na rôzne produkty Apple (iPhone 7, MacBook Pro s Touch Barom a podobne). Inzerent sa vydáva za akéhosi bývalého distributéra a ponúka vraj celkom nové ešte zafóliované produkty za akési zostatkové ceny, pričom sa odvoláva na dodávky od našej spoločnosti, respektíve od spoločnosti s podobným označením, ako sieť našich predajní.

Prehlasujeme, že sme žiadne výrobky spoločnosti, ktorá sa na nás v inzercii, resp. následnej komunikácii odvoláva, nedodali. Inzerent uvádza, že sídli na Bajkalskej v Bratislave, resp. že má sklad v Senci. Záujemcom o inzerované produkty odpovedá z gmailovej adresy. Sme presvedčení, že ide o podvod. Ponúkané ceny sú viac ako nereálne, nehľadiac na to, že ide o produkty, ktoré sú žiadané tak, že sú sčasti ešte stále nedostupné.”

Našim čitateľom, ktorí majú záujem o kúpu bazárových Apple produktov, preto odporúčame pri online inzercii zvýšenú opatrnosť. Vyvarujte sa podozrivo nízkych cien a taktiež nákupu na dobierku, či s platbou vopred od neoverených predajcov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.