KGI: Všetky tri nové iPhony budú mať Lightning port

Len pred dvoma dňami sa objavila prekvapivá správa od Wall Street Journal, podľa ktorej Apple plánuje prejsť na USB-C konektor aj na svojom iPhone. Podľa analytikov z KGI to nie je pravda.

Náš obľúbený zdroj nových informácií o pripravovaných Apple produktoch, Ming-Chi Kuo, sa opäť nechal počuť a tentoraz upresňuje predošlé dohady o prechode na USB-C. Podľa Kua si Apple aj naďalej zachová LIghtning konektivitu a to vo všetkých troch modeloch pre rok 2017 – 4,7“ a 5,5” LCD modely a 5″ vlajkovú loď s OLED panelom.

Presedlá iPhone 8 na USB-C konektor?

Dôvody sú podľa neho jasné – Lightning port je stále o niečo tenší než USB-C, Apple sa nechce vzdať príjmov z certifikačného MFi (Made for iPhone) programu a v neposlednom rade, vysokorýchlostné dátové prenosy cez USB-C sú v súčasnosti na iPhone prakticky zbytočné.

iPhone 8 však stále môže disponovať kúskom USB-C technológie. Podľa Kua by malo ísť práve o rýchle nabíjanie, ktoré zabezpečia nové čipy využívajúce tzv. Type-C nabíjaciu technológiu. Apple by tak v tomto ohľade dobehol konkurenciu, ktorá fast charging používa už niekoľko rokov, a zároveň by si ponechal svoj vlastný Lightning port.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.