Pixelmator Pro prinesie na Mac prekopané rozhranie a nový grafický engine

Pixelmator, populárna náhrada Photoshopu pre Mac, práve oznámil novú verziu svojho programu. Prinesie rozhranie zlúčené do jedného okna, nový engine, štetce a nedeštruktívne úpravy.

Nový program sa volá Pixelmator Pro a považovať by sa dal za nasledovníka doterajšieho Pixelmator for Mac. Ten je stále v predaji za doterajšiu cenu a vývojári tvrdia, že bude aj naďalej podporovaný novými aktualizáciami.

Pro verzia by tak mala byť určená hlavne profesionálnym grafickým dizajnérom a fotografom. Okrem celkom nového rozhrania, ktoré zlučuje jednotlivé okná do jedného, prináša predovšetkým prekopaný grafický engine. Ten umožní nedeštruktívne úpravy obrázkov a fotiek, ktoré môžete editovať a vracať naspäť jednotlivo, bez toho, aby ste pritom zasahovali do ostatných úprav.

Pribudla vyše stovka nových štetcov, ktoré budú kompatibilné s grafickými tabletmi podporujúcimi macOS. Nový Pixelmator taktiež dáva veľký dôraz na tvorbu rôznych layoutov a prácu s vrstvami, ktoré môžete vďaka nedeštruktívnym editom bez obáv upravovať a presúvať. Editor využíva moderné technológie ako najnovšie API od Applu v podobe grafického rozhrania Metal 2 a Core Image a taktiež prvky strojového učenia.

Pixelmator Pro bude dostupný v priebehu tejto jesene za dosiaľ nešpecifikovanú cenu. Viac o novom programe si môžete prečítať na oficiálnych stránkach.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.