Pebble vydáva update na rozlúčku

Výrobca inteligentných hodiniek Pebble už čoskoro vypne svoje servery a definitívne sa stane súčasťou Fitbit-u. Ten ho odkúpil ešte v decembri minulého roka a akvizícia so sebou priniesla aj ukončenie vývoja akýchkoľvek ďalších modelov Pebble.

Súčasné modely však dostanú jeden posledný update na rozlúčku. No narozdiel od toho, ktorý chce vydať Samsung pre Note 7, tento zabezpečí, aby všetky kusy, ktoré sú na trhu, fungovali naďalej. Značná časť funkcií hodiniek Pebble je totiž závislá na serveroch Pebble, no tie budú čoskoro vypnuté a tým by došlo k znefunkčneniu hodiniek.

Firma ale nezabúda, že tu bola práve vďaka ľuďom, ktorí do nej investovali cez Kickstarter a preto sa im chce odvďačiť vydaním veľkého updatu, ktorý zabezpečí, že Pebble budú fungovať aj bez pripojenia k serverom. Jednoducho, aby fungovali offline. Aktualizácia zároveň umožní, aby si užívatelia mohli do hodiniek inštalovať aplikácie a budúce firmware aktualizácie cez sideload. Jednoducho povedané, dostanú jailbreak. Aktualizácia tiež odoberie niektoré funkcie. Presnejšie Odporúčania, zber dát o zdraví a hlásenie telemetrie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.