Oficiálna bezdrôtová nabíjačka pre iPhone 8 nie je pripravená na predaj, tvrdí Ming-Chi Kuo

Jednou z najväčších noviniek, ktoré má ponúknuť iPhone 8 a iPhone X, má byť bezdrôtové nabíjanie. K tomu bude Apple využívať známu technológiu Qi, iPhone by však mal podporovať len certifikované MFi nabíjačky.

Súčasné prototypy bezdrôtovej nabíjačky však nespĺňajú prísne kritériá Applu a preto sa spoločnosť rozhodla upustiť od masovej výroby v najbližších mesiacoch. Aj tak je ale možné, že ju Apple dnes večer predstaví a prítomní redaktori si budú môcť vyskúšať vzorku.

Nebolo by to totiž prvýkrát, čo by Apple ukázal produkt niekoľko mesiacov pred jeho uvedením na trh. Napríklad keď v roku 2015 odhalil Apple Watch, spoločnosť prezentovala prvé prototypy, na ktorých bežalo demo video. Do skutočného predstavenia v roku 2016 sa niektoré veci dokonca zmenili, Apple napríklad odstránil dvojicu ciferníkov.

Aj keby ale Apple svoju bezdrôtovú nabíjačku neukázal, oznámeniu podpory Qi sa nevyhne – iPhone 8 a iPhone X totiž disponujú cievkou, ktorá zabezpečuje indukčné nabíjanie.

Samsung Fast Charge Stand

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.