Nvidia predstavuje službu GeForce Now, s ktorou si na Macu zahráme tie najnovšie hry

Nvidia GeForce Now

Doteraz platilo, že Mac bol najhoršou možnou voľbou na hranie hier. Na macOS jednoducho nie je dostupných toľko hier, koľko na iné platformy. Nvidia to ale chce zmeniť.

Na veľtrhu CES 2017 predstavila novú službu GeForce Now pre Mac a PC, vďaka ktorej si na Macu vychutnáme aj tie najnovšie novinky zo sveta PC. Služba je vlastne rozšírením už dostupnej cloudovej služby pre konzoly Shield, no teraz sa rozširuje na väčšie platformy. Podľa Nvidie dnes žije na svete približne 1 miliarda ľudí, ktorí majú na počítači slabú, integrovanú grafiku a nemôžu si vychutnať hry tak, ako by chceli.

Obzvlášť to potom platí pre majiteľov Macu, kde nevychádza toľko hier. Vďaka službe GeForce Now si však budeme môcť zahrať aj také hry, ktoré na Mac ešte nevyšli. Napríklad Rise of the Tomb Raider, ktorý Nvidia prezentovala na konferencii. Celá služba je v podstate postavená na sile cloudu, teda na niečom, čo pred pár rokmi prezentoval Microsoft pri Xbox One a veľmi sa to neujalo. V praxi ide o to, že si kúpite hry cez Steam alebo Origin a následne s vami Nvidia zdieľa výkon svojich serverov. Jedná sa pritom o výkonné GRID servery s grafikami Pascal.

Služba však bude celkom drahý špás. Bude fungovať na princípe predplatného a 20 hodín hrania vás vyjde na 25 dolárov. Dátum spustenia je stanovený na marec.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.