Nový iPhone 8 bude mať možno exkluzívnejší názov

Apple by mal tento rok v septembri predstaviť iPhone 7s, 7s Plus a iPhone 8. Zatiaľ ale nie je isté, či Apple pomenuje svoj nový “high end” model menom iPhone 8. 

Podľa najnovších informácií zo stránky Mac Otakara, zvažuje Apple názov “iPhone Edition” pre pripravovaný, exkluzívny iPhone 8 (2017). Názov má podľa informácií naznačovať, že sa jedná o model vyššej triedy, tak ako to Apple spravil pri Apple Watch Edition. Taktiež názov Edition naznačuje, že tento model iPhonu ďaleko presiahne cenu 1000€.

Informácie hovoria, že Apple aktuálne okrem iPhonu 8 testuje aj niekoľko prototypov. Pri týchto prototypoch sa experimentuje s technológiou displeja a použitých materiálov. Niektoré prototypy sú testované s LCD displejom a druhé s AMOLED. Taktiež niektoré modely majú Home Button a niektoré prototypy nemajú. Prototypy majú aj ďalšie testovacie účely. Testuje sa tiež aj sklenené, hliníkové a keramické telo zariadenia.

Podľa Mac Otakara sa Apple snaží zistiť, ktorý materiál by bol najvhodnejší pre masovú výrobu. Ming-Chi Kuo, Nikkei a Wall Street Journal sa zhodli, že nový iPhone 8 bude disponovať OLED displejom, pričom lacnejšie modely budú mať iba LCD displeje.

Podľa Mac Otakara je isté iba to, že zariadenie od Apple bude mať 5 palcový displej, bezdrôtové nabíjanie a dvojitú kameru. Aby sme boli presnejší, tých 5 palcov na displeji je pracovná plocha. iPhone 8 by mal mať edge-to-edge (od rohu k rohu) displej, kde bude 5,8 palcov “vtlačených” do 4,7 palcového iPhonu. 5,15 palcov z 5,8 bude použiteľných. Rozdiel bude použitý pre širokú škálu virtuálnych tlačidiel.

Nemusíme sa ale báť, že ak chceme mať najnovší iPhone, musíme ešte trocha viac šetriť. Okrem tohto exkluzívneho modelu predstaví Apple aj model iPhone 7s (4,7 palca) a 7s Plus (5,5 palca).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.