Nový 4K 21,5″ iMac má vymeniteľnú RAM a modulárne CPU

Nové iMacy sú už v rukách prvých majiteľov a prekvapujú súčiastkami, ktoré nie sú prispájkované na hlavnej doske.

Server iFixit rozobral stredný iMac s 4K 21,5“ displejom a zistil, že pod všetkými komponentami sa nachádzajú dva sloty s vymeniteľnými pamäťami. Proces je však komplikovaný a na rozdiel od 27” iMacu nie je RAM ľahko dostupná zo zadnej strany počítača. Na ich výmenu je treba rozobrať displej, napájanie, pevný disk a chladenie.

4K iMac 2017 RAM

Avšak viacerých ľudí zrejme poteší, že oproti predošlému modelu RAMka nie je prilepená na hlavnej doske a teoreticky sa dá v budúcnosti vymeniť. Naposledy takýto 21,5″ iMac Apple vydal v roku 2013. Čo je však ešte zaujímavejšie, upgradovať sa dá po odstránení ďalších komponentov aj nové Kaby Lake CPU. Dôvodom je zrejme modulárny dizajn priamo od Intelu, ktorý momentálne na desktopoch neponúka iné riešenie. Posledný iMac s takýmto procesorom vyšiel ešte v roku 2012.

27″ iMac aj naďalej ponúka oficiálnu možnosť rozšíriť RAM, pomocou dvierok na zadnej strane. A je pravdepodobné, že rovnako ako menší model bude mať aj vymeniteľné CPU.

iFixit novému iMacu udelil za opraviteľnosť známku tri z desiatich, čo nie je nič moc, avšak viac než predošlý model, ktorý dostal najhoršie možné skóre 1 z 10. Apple taktiež stále predáva modely so starým SATA 3,5″ pevným diskom, ktorý sa síce dá upgradovať, nenájdeme tu však špecializovaný SSD konektor.

4K iMac 2017 teardown

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.