The Legend of Zelda zamieri na iPhone

The Legend of Zelda

Nintendo v posledných mesiacoch plánovalo vydať Animal Crossing pre iPhone. Plány sa ale nečakane zmenili, hra bola odložená na druhý polrok 2017 a prednosť dostane The Legend of Zelda.

Tvrdí to Wall Street Journal s odvolaním na zdroje, ktoré preň potvrdili, že Nintendo chce stavať na obrovskom úspechu nového dielu Breath of the Wild, ktorý svojimi predajmi dokonca prekonáva predaje samotnej konzoly Nintendo Switch. Tá totiž v USA trpí nedostatkom kusov a tak si záujemcovia prebežne kúpili aspoň hru. Spolu s Mario Kart 8 Deluxe ide o system sellery a ich úspech možno pozorovať aj na Slovensku, čo je vzhľadom k doterajšej (ne)popularite Nintenda na našom trhu pozoruhodné (pozn. autor textu pracuje v nemenovanej obchodnej sieti).

Čo sa Zeldy pre iPhone týka, nie je zatiaľ jasné, či pôjde o RPG alebo o nejaký spin-off. Ak by išlo o RPG, zrejme by to bola 2D hra po vzore starších častí. Zdroje tiež vravia, že The Pokémon Company, vlastnená z časti Nintendom, plánuje vydať novú mobilnú kartovú hru. O čo však pôjde, nie je jasné, keďže TCG Online je na mobiloch už dávno dostupné.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.