Klesajúci záujem o iPhone v roku 2016 poznačil aj Foxconn

Uplynulý rok bol pre Apple ťažký. Hoci predstavil nové telefóny aj začiatkom aj koncom roka, predaje klesali. Spolu s nimi klesali aj celkové tržby a zisk. Pre Apple bol jednoducho rok 2016 zlý.

Problémy, ktoré Apple trápili v minulom roku, sa však odrazili aj na výsledkoch ostatných spoločností, ktoré pre Appple vyrábajú hardvér alebo montujú celé zariadenia. Foxconn pri čerstvom oznámení finančných výsledkov za rok 2016 oznámil, že mu klesli predaje prvýkrát od roku 1991. Foxconn mal počas toho roka tržby vo výške asi 136 miliárd dolárov, čo znamenalo pokles 2,8% oproti roku 2015. Na druhú stranu, tržby v decembri vzrástli o 9,8% kvôli predvianočným nákupom a “relatívne robustnému záujmu o iPhone 7 Plus” na ázijskom trhu.

Ako teda môžeme vidieť, pokles v prípade Applu znamená klesajúce čísla aj pri iných firmách, ktoré majú s kalifornským jablkom niečo spoločné. Nikkei potom za hlavné dôvody poklesu vidí menší záujem o iPhone 7 kvôli nedostatku inovácií, ako aj saturácii trhu. Analytik Vincent Chen tiež vraví, že Apple mal v roku 2016 predať 207 miliónov telefónov, čo je menej oproti 236 miliónom z roku 2015. Predpokladá však, že v tomto roku čaká Foxconn nárast o 5-10% kvôli záujmu o výročný iPhone.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.