iPhone X: Na YouTube sa začali objavovať prvé videá

iPhone X sa už dá predobjednať a aj keď do piatkového vydania je ešte ďaleko, na internete sa objavujú prvé dojmy z nového zariadenia.

Konkrétne ide o niekoľko známych aj menej známych YouTuberov, ktoré si Apple zavolal a nechal sa pohrať s novou hračkou. Patria k nim populárne tech kanály ako Soldier Knows Best, Booredatwork a UrAvgConsumer, ale taktiež niekoľko fashion blogov, vrátane Highsnobiety. Videá sa dokonca objavili aj vo francúžštine, či turečtine.

O svoje prvé dojmy sa podelil aj Steven Levy pre web Wired.com, ktorý svojho času patril medzi prvých ľudí, komu sa do rúk dostal prvý iPhone z roku 2007.

Aký teda je iPhone X? Výsledný konsenzus z videí vyvodiť nemôžeme, prvé dojmy sú však prevažne pozitívne. Medzi jednoznačné pozitíva patrí dizajn a spracovanie telefónu, ktorý sa stále dobre drží a ovláda v jednej ruke, obrovský displej a v neposlednom rade aj Animoji. Face ID funguje dobre, nastavuje sa rýchlejšie než Touch ID a vo praxi by nemalo byť pomalšie. Schovávanie citlivých informácií v notifikáciách je teraz defaultne zapnuté.

Pomerne prekvapivo, najrozporuplnejšie zatiaľ pôsobili nové gestá, ktoré nahrádzajú Home button. Viaceré videá sa zhodli na tom, že sa na ne ťažšie zvyká, no po čase sa stávajú pomerne intuitívnymi. Ďalšie videá si môžete pozrieť nižšie, ide však skutočne len o prvý pohľad na nové zariadenie. Detaily a výsledný verdikt sa dozvieme zrejme koncom týždňa, kedy sa iPhone X dostane do obehu a zároveň padne plné novinárske embargo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.