iPhone 8 sa zrejme uskromní na indukčné bezdrôtové nabíjanie

Doterajšie špekulácie hovorili, že iPhone 8 prinesie prevratnú novinku v podobe skutočne bezdrôtového nabíjania s dosahom niekoľkých metrov. Nová správa však naznačuje, že Apple plánuje použiť indukčné nabíjanie.

Jednalo by sa teda o rovnakú technológiu, akú už teraz využívajú Apple Watch a niekoľko smartfónov s Androidom a Windows Phone. Apple by však zrejme nepoužil existujúcu technológiu Qi, ani ReZence, ale vlastnú technológiu. Čo vlastne znamená, že iPhone nebude možné nabíjať pomocou bezdrôtovej nabíjačky od Samsungu. V takomto prípade by iPhone 8 zároveň prišiel o svoju killer feature, ak sa slová firmy Copperfield Research vyplnia.

Apple Inductive Charging Patent

Tá svoje tvrdenie podložila sériou patentov, ktoré Apple získal za posledné 4 roky. Celkovo sa analytická firma dopracovala k vyše 12 patentom, ktoré naznačujú, že Apple už niekoľko rokov vyvíja svoj vlastný systém indukčného nabíjania, ktorý by však mohol fungovať nielen medzi zariadením a nabíjačkou, ale aj medzi viacerými zariadeniami. Patenty ukazujú, že magnetická cievka by sa mohla ukrývať aj v MacBooku a iPhone by sa mohol nabíjať jednoducho tým, že by ste ho položili na dané miesto. Bohužiaľ toto riešenie nevyzerá prakticky a práca s počítačom by nebola pohodlná.

Ďalší náznak toho, že sa iPhone 8 “uskromní” na indukčné nabíjanie, má byť partnerstvo medzi Applom a firmou Lite-On Semiconductor, ktorá vyrába usmerňovacie mostíky, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou indukčného nabíjania. Takúto technológiu by naopak pri bezdrôtovom nabíjaní od firmy Energous nebolo treba používať. Ďalej, iPhone 8 by mal mať sklenené telo, keďže s hliníkovým by indukčné nabíjanie nefungovalo.

iPhone 8

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.