iPhone 7 má problém s lúpajúcou sa povrchovou úpravou

Zdá sa, že iPhone 7 má ďalšiu malú kauzičku. Tentoraz ide o povrchovú úpravu čierneho modelu, ktorá sa mnohým používateľom začína svojvoľne odlupovať.

Matne čierny iPhone 7 a iPhone 7 Plus sú vyrobené z hliníka s vysoko anodizovaným povrchom, ktorý tradične zvykne byť náchylný na hlbšie škrabance. Po hrubšom zaobchádzaní tak môže ukazovať čistý strieborný hliník pod vonkajšou vrstvou. Viacerí používatelia však zažívajú oveľa horšie príznaky, ktoré naznačujú na možnú výrobnú vadu.

Na oficiálnom komunitnom fóre rastú sťažnosti od majiteľov, ktorým sa začína samovoľne lúpať povrchová úprava telefónu. Podľa rôznych svedectiev ide predovšetkým o oblasť s tlačidlami hlasitosti, či spodnú mriežku s reproduktorom. Škoda sa taktiež nezdá byť spôsobená bežným opotrebením, nakoľko podobné príznaky vykazujú aj iPhony používané v ochranných obaloch. V jednom prípade sa dokonca anodizovaná vrstva začala dramaticky lúpať na zadnej strane telefónu.

iphone 7 chipping

Podobný problém svojho času zažil aj iPhone 5 v čiernom Slate prevedení. Ten mal tendenciu ku škrabancom vďaka kombinácii tmavej anodizovanej úprave a leštených hrán po bokoch. Viceprezident marketingu Phil Schiller sa vtedy vyjadril, že ide o normálnu vec a “každý hliníkový povrch sa po čase môže poškrabať a lúpať”. Napriek tomu rok na to Apple predstavil svetlejšiu Space Gray variantu, ktorá týmto problémom netrpela.

Apple takto poškodené iPhony 7 tradične nevymieňa za nové kusy, nakoľko podľa nich ide len o kozmetickú vadu. Je zaujímavé, že lesklý model Jet Black okrem úvodných sťažností od používateľov žiadne závažné problémy so svojim finišom nezažíva. Jeho povrch sa veľmi ľahko poškrabe, na čo však Apple upozorňuje priamo na svojich stránkach. Pri matnej verzii žiadne varovanie neexistuje a mnoho ľudí po nej siahlo práve vďaka delikátnemu povrchu Jet Black modelu.

Aké sú vaše skúsenosti s čiernym iPhonom 7? Podeľte sa v diskusii nižšie.

komentáre
  1. Pouzivam sedmicku v pomerne drahom obale a na zadnej strane su poskodenia a vidno miestami hlinik. Po celu dobu bol noseny v obale a obcas som ho aj precistil. Je v obale, tak to neriesim, ale urcite to mnohym moze dost vadit.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.