iOS 11 ukončí podporu 32-bitových aplikácií

Každému bolo jasné, že to skôr či neskôr príde. O ukončení podpory 32-bit aplikácií na iOS sa hovorilo už po uvedení iPhonu 5s a osobne som tipoval, že práve iOS 10 bude prvý, ktorý bude čisto 64-bit systém. Skutok sa ale nestal a iOS 10 ešte podporuje iPhone 5 a iPhone 5c – posledné dva telefóny s 32-bitovým procesorom.

iOS 11 ale zjavne ukončí podporu 32-bitových aplikácií, vďaka čomu budú musieť byť všetky aplikácie aktualizované o 64-bit podporu. Tiež to znamená, že všetky 32-bit aplikácie už nebudú na novom systéme, ani na nových iPhonoch, fungovať. Na blížiacu sa zmenu upozornil vývojár Steven Troughton-Smith, ktorý častokrát odhaľuje zaujímavé informácie ukryté v nových verziách iOS. O zmene počul od viacerých svojich zdrojov. Zmenu prezentuje aj čerstvo vydaný iOS 10.3.

Na zariadenia priniesol novú informačnú hlášku, ktorá sa objaví po otvorení 32-bitovej aplikácie. Po novom, keď užívateľ otvorí aplikáciu, objaví sa informácia: “Táto aplikácia nebude fungovať s budúcimi verziami iOS. Vývojár musí aplikáciu aktualizovať, aby vylepšil jej kompatibilitu.” Pôvodne Apple v iOS 9 začal užívateľov informovať, že aplikácia môže spomaľovať zariadenie. O niečo neskôr potom Apple odstránil cez 50 000 aplikácií z App Storu, ktoré neobsahovali 64-bit podporu.

 

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.