iOS 11 už nepodporuje 32-bit, spustíte ho na týchto zariadeniach

Na iOS 11 už nespustíte staršie, 32-bitové aplikácie. Systém taktiež pobeží len na iOS zariadeniach s 64-bitovým procesorom.

Dalo sa to očakávať. Na zrušenie podpory 32-bitových aplikácií už Apple naznačoval dlho. Najprv upozorňoval vývojárov, potom aj používateľov hláškami v systéme a uplynulý víkend ich dokonca stiahol z výsledkov vyhľadávania v App Store.

S iOS 11 je zrušenie podpory oficiálne. Betu systému si už nainštalovali prví nadšenci a pri pokuse o spustenie staršej aplikácie im jednoducho vyskočí hláška, že vývojár musí aplikáciu aktualizovať. 32-bitové aplikácie taktiež nenájdete vo vyhľadávaní na App Store a nenainštalujete si ich ani zo sekcie zakúpené.

Podporované zariadenia

iOS 11 pobeží len na zariadeniach s 64-bitovám procesorom, stráca tým pádom podporu pre iPhone 5/5c a iPad štvrtej generácie. Na nainštalovanie systému budete potrebovať iPhone 5s a novší, alebo iPod Touch šiestej generácie.

Čo sa týka iPadov, iOS 11 bude kompatibliný s iPadom Mini 2 a novším, iPadom Air/Air 2, všetkými Pro modelmi a taktiež s tohtoročným 9,7″ iPadom.

ios 11 kompatiblita

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť