App Store už nezobrazuje 32-bitové aplikácie

Apple už tento rok začal hlásať koniec 32-bitových aplikácií a s iOS 11 spraví razantný krok. App Store už nezobrazuje 32-bitové aplikácie.

Na všetkých iOS zariadeniach sú po novom pri vyhľadávaní vynechané akékoľvek 32-bitové aplikácie. Je to ďalší krok, ktorý potvrdzuje ukončenie podpory 32-bitových zariadení na novom systéme. Nejaké náznaky tu boli už skôr, keď iOS 10.3 priniesol novú informačnú hlášku “Táto aplikácia nebude fungovať s budúcimi verziami iOS. Aplikácia musí byť updatovaná, aby sa zlepšila jej kompatibilita.”

Táto notifikácia sa ukáže len v prípade, že užívateľ spustí nejakú staršiu aplikáciu na iPhone 5s alebo akomkoľvek zariadení s procesorom A7 alebo novším. 32-bitové aplikácie sú teda ešte podporované, no s novým systémom to už pravdepodobne nepôjde. Špekulácie tiež hovoria, že procesor Apple A11, ktorý nájdeme v budúcom iPhone, nebude disponovať 32-bitovými inštrukciami, čím sa vytvorí miesto na 64-bitové komponenty. To samozrejme znamená, že sa opäť zvýši výkon zariadenia.

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.