iOS 11 beta 4 prináša drobné zmeny pre notifikácie, nové ikony a ďalšie

Apple vydal v poradí už štvrtú beta verziu pre iOS 11. Dostupná je zatiaľ pre vývojárov, čoskoro aj pre beta testerov.

Okrem opráv chýb prináša táto verzia predovšetkým zmeny pre notifikácie na zamknutej obrazovke a notifikačnom paneli. Konkrétne pribudla možnosť zrušiť jednotlivé notifikácie potiahnutím doľava, tak ako tomu bolo v iOS 10 a predošlých verziách. Potiahnutím doprava je teraz taktiež možné otvoriť danú aplikáciu, čo je znázornené novou obrazovkou vyžadujúcou potvrdenie odtlačku prsta cez Touch ID.

ios 11 beta 4 notifikácie

Apple tiež mierne pozmenil tri systémové ikony: Kontakty, Pripomienky a Poznámky. Kontakty teraz ukazujú siluety oboch pohlaví, zatiaľ čo zvyšné dve sú takmer nerozoznateľné od svojich pôvodných verzií. Pripomienky sú však zdá sa zrkadlovo otočené, čo môže byť len bugom v systéme (pri nastavení jazyka s textom čítajúcim sa sprava doľava sú obrátené aj niektoré ikony).

iOS 11 beta 4 ikony

Ďalej boli zmenené niektoré detaily v nastaveniach systému, ako napríklad zobrazovanie celkovej kapacity zariadenia, do menu nastavení pribudli tiež možnosti zdieľania cez AirDrop a zmenila sa ikona pre nastavenia účtov a hesiel.

Malou vizuálnou zmenou prešla aj ikona Wi-Fi pripojenia v hornom paneli a v App Store je po novom možné aktualizovať stránku s aktualizáciami potiahnutím prsta smerom dole.

 

iOS 11 beta 4 je zatiaľ dostupná len pre registrovaných vývojárov, v priebehu týždňa by sa však rovnaká verzia systému mala objaviť aj pre členov verejného beta testu v podobe public beta 3.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.