DigiTimes: Apple tento rok aktualizuje iMac hneď dvakrát, výkonnejší model ponúkne serverové komponenty

Apple už tento rok potvrdil, že pracuje na nových iMacoch a rovnako tak vysvetlil, prečo bol tak ticho o Macu Pro. Môže za to fakt, že sa s ním dostal do slepej uličky a hoci ponúkol state-of-the-art dizajn, nedá sa upgradovať. Práve to je bodom úrazu a dôvod, prečo Apple vyvíja úplne nový model s črtami predošlého.

Tento však v roku 2017 neuvidíme, ibažeby sa Apple rozhodol nás naň navnadiť ako to spravil aj v prípade Mac Pro 2013 a Apple Watch. Čo ale tento rok uvidíme, bude výkonnejší iMac. Jednak uvidíme nové modely pre bežných užívateľov, no s nimi prídu na trh aj profesionálne orientované modely, ktoré budú drahšie, ale podstatne výkonnejšie. Na tieto výroky dnes reaguje DigiTimes a dokonca tvrdí, že iMac Pro, ako by sme ho mohli zatiaľ nazývať, ponúkne hardvér na úrovni serveru.

Hi-end model, ktorý sa začne predávať zrejme až koncom roka, ponúkne procesor Intel Xeon E3-1285 a až 64GB ECC RAM. Tento typ operačnej pamäte je vítanou zmenou, keďže ECC RAM má vstavanú ochranu pred poškodenými dátami, čím zvyšuje stabilitu celého systému. Nie je jasné, či bude RAM-ka upgradovateľná alebo nie. Prikláňame sa však k názoru, že zrejme hej. Výkonný, profesionálny model tiež ponúkne NVMe SSD úložisko s kapacitou až do 2TB a najpokročilejšie grafické karty.

Modely iMacu pre bežného používateľa sa začnú vyrábať už budúci mesiac a do predaja vstúpia v druhom polroku. Na jeseň a možno skôr. Nie je neobvyklé, že Apple začne predávať nový hardvér napríklad v auguste, uprostred leta. Čo sa týka veľkostí, počítače si zachovajú tradičné uhlopriečky 21,5″ a 27″. Výrobu má na starosti Quanta Computer, ktorá vyrábala Macy doteraz a dokonca mala na starosti Apple Watch.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.