Consumer Reports po softvérovom update už odporúča nový MacBook Pro

Testovací portál Consumer Reports vo svojich testoch nového MacBooku Pro došiel k prekvapivo nízkym výsledkom týkajúcich sa výdrže batérie. Dôvodom bol bug v Safari, ktorý je v najnovšej bete macOS zdá sa opravený.

Výsledky testov spôsobili argument medzi Consumer Reports a samotným Applom, ktorý ich verejne vyzval k opakovaným testom batérie. Za pochybné výsledky mohol bug vo vývojárskom móde Safari, ktorý na 13″ MacBook Pro spôsobil kolísanie batérie v rozpätí 4 až 16 hodín. Vďaka týmto výsledkom sa nový MacBook Pro stal prvým MacBookom, ktorý CR nemohol odporúčiť zákazníkom. Podľa Applu sa chyba neprejavovala počas bežného používania.

Consumer Reports však po vydaní najnovšieho softvéru aktualizovali svoj článok s novými testami, v ktorých všetky tri modely MacBooku Pro obstáli podľa očakávaní. Najlepším bol 13″ model bez Touch Baru, ktorý v teste spočívajúcom v načítavaní strániek v Safari, dosiahol až 18,75 hodín na jedno nabitie. Ani jeden model neklesol pod hranicu 15,75 hodín na nabitie.

Bugfix zatiaľ nie je dostupný pre verejnosť, obsahuje ho však najnovšia beta verzia macOS Sierra. Chyba sa však údajne týka len vývojárskeho módu v prehliadači, takže je otázne, či sa niekedy prejavila aj pre bežných používateľov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.