Budúcoročné iPady prejdú na Face ID a zbavia sa Home buttonu

iPad Pro Face ID Benjamin Geskin

Okrem zmienky o AR okuliaroch dnes máme od Bloombergu aj správy o ďalšej generácii iPadov.

Tie podľa Marka Gurmana po vzore iPhonu X prejdú kompletne na Face ID a zbavia sa Home buttonu na prednej strane. S najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o top Pro modely opäť dvoch rôznych uhlopriečkach.

Telo bez Home buttonu umožní Applu natiahnuť displej okrem bokov aj na výšku a šírku, na rozdiel od nového iPhonu však nepôjde o OLED panely. iPady kvôli nedostatočnej výrobnej kapacite ostanú aj naďalej na LCD displejoch. Okrem toho budú dostanú nové tablety rýchlejší procesor a po prvý raz aj vlastný grafický čip priamo od Applu. Vo vývoji by mala byť taktiež nová verzia Apple Pencil, spolu s ďalšími softvérovými nástrojmi a zlepšeniami.

Takto by mohol vyzerať iPad Pro s tenkými rámikami a bez Home Buttonu. Zdroj: Benjamin Geskin

Terajšia generácia iPadu Pro bola predstavená v júni na WWDC konferencii a Gurman vraví, že tej nasledujúcej sa dočkáme o “vyše rok neskôr.” To by znamenalo, že by ich Apple mohol svetu ukázať na budúcoročnom septembrovom evente, spolu s novou generáciou iPhonu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.