Budúci iPhone Plus ponúkne 6.46-palcový displej

Kým pred pár rokmi ešte Apple udával trendy, dnes ich skôr nasleduje a vidieť to môžeme na iPhone. Súčasný trend spočíva v zakrivených a zaoblených displejoch cez celý predok telefónu a všetko nasvedčuje, že iPhone 8 bude tento trend nasledovať.

Uhlopriečka zostáva zatiaľ nejasná, avšak hovorí sa o zhruba 5,8″ displeji, ktorý zaberá značnú časť telefónu. Dokonca by mal lemovať okolie prednej kamery a slúchadla. Táto vrchná časť displeja poslúži ako informačná lišta, ukazujúca signál, čas, stav batérie a ďalšie informácie, ktoré zaberajú ~3 milimetre displeja.

iPhone 8 má však udať dizajn budúcoročnej generácie. Čo sa bude tento rok predávať ako 1000-eurový “Anniversary” model, bude v skutočnosti jedna z dvoch budúcich veľkostí iPhonu 8s / iPhonu 9. Jeho vzhľadom sa má totiž inšpirovať aj Plus-kový model. Ten by mal dokonca ponúknuť 6.46-palcový displej so zatiaľ neznámym rozlíšením. Výrobu bude mať na starosti Samsung, ktorého zamestnanci sa tiež postarali o tento únik.

Taktiež tvrdia, že Apple začal vyvíjať iPhone 8 predčasne aj kvôli svojim dodávateľom. Jedná sa o ambiciózny upgrade oproti doterajším modelom a preto sa naň potrebujú pripraviť aj výrobcovia komponentov. Len Samsung Display plánuje investovať nemalé peniaze do siedmich produkčných liniek, ktoré majú vyrábať OLED displeje pre iPhone 8 a budúce generácie.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.