Bezdrôtová nabíjačka pre iPhone 8 by mala prísť na trh až neskôr

Jednou z hlavných funkcií, ktorými by mala nová vlajková loď – iPhone 8 – disponovať, je bezdrôtové nabíjanie. Potrebné príslušenstvo sa však na trh zrejme dostane až neskôr po vydaní telefónu.

Oznámil to nikto iný ako John Gruber z Daring Fireball, podľa ktorého bude bezdrôtová nabíjačka pre iPhone 8 predávaná samostatne a na trh sa dostane až o nejaký čas neskôr, pri vydaní iOS 11.1. Išlo by tak o podobný proces, akým prešiel minulý rok portrétový mód pre iPhone 7 Plus, ktorý sa k zákazníkom dostal až mesiac po vydaní telefónu v podobe softvérového updatu.

Nie je jasné, prečo by podpora pre bezdrôtové nabíjanie, či nový dock od Applu, vyžadovala špeciálny softvér, rovnako však o novom príslušenstve nemáme dostatok informácií. Vieme však, že napriek prvotným dohadom o skutočnom bezkontaktnom nabíjaní je táto technológia ešte stále v plienkach a aj podľa Grubera by sme mali očakávať skôr indukčné nabíjanie, veľmi podobné súčasným Apple Watch.

Podľa analytika Ming-Chi Kua budú bezdrôtové nabíjanie ponúkať všetky tri nové iPhony (8, 7s a 7s Plus) a kvôli podpore WPC štandardu by mali disponovať skleneným zadným panelom. WPC je skratkou pre skupinu Wireless Power Consortium (kam patrí aj Apple), ktorého cieľom je podpora pre bezdrôtový nabíjací štandard Qi. Ten je v súčasnosti najrozšírenejšou variantou bezdrôtového nabíjania a podporuje ho aj väčšina Android telefónov na trhu.

Znamenalo by to teda, že nový iPhone by mohol byť kompatibilný s už zaužívaným štandardom a podporovať viaceré súčasne predávané nabíjačky. Avšak rovnako je možné, že bude limitovaný len na vlastné príslušenstvo od Applu – podobne ako v prípade NFC čipu, ktorý je v súčasnosti využiteľný len pre Apple Pay.

Trio nových iPhonov bude predstavené v septembri a zatiaľ čo klasické modely 7s a 7s Plus by mohli vyjsť ihneď, najočakávanejší iPhone 8 s OLED displejom môže byť odložený na neskôr – október, či dokonca koniec roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.