Beats 1 je najväčším rádiom na svete, tvrdí Apple

Server The Verge cez víkend publikoval exkluzívne interview s hlavami streamovacej služby Apple Music. Jimmy Iovine, Zane Lowe, Robert Kondrk a Larry Jackson sa bavili o spolupráci s rapperom Drakeom a úspechu rádia Beats 1.

Drakeov najnovší album More Life trhá doterajšie streamovacie rekordy. Za prvý týždeň si ho cez Apple Music po celom svete prehralo 300 miliónov ľudí, z toho necelých 90 miliónov len za prvých 24 hodín. Album prekonal Drakeov predošlý počin Views, ktorý ako Apple Music exkluzivita dosiahol za prvý týždeň 250 miliónov streamov.

Čo je však najzaujímavejšie, More Life nie je exkluzivitou pre platformu od Applu. Je dostupný aj na Spotify, ktoré má päťnásobne vyšší počet predplatiteľov. Tím Apple Music za týmto úspechom vidí rádio Beats 1 a predovšetkým jeho program OVO Sound Radio, ktoré je zabudované priamo do streamovacej služby.

“Je to najväčšie rádio na svete. Nie je šanca, že nájdete inú stanicu, ktorá má toľko simultánnych poslucháčov a také publikum ako Beats 1, bodka.” tvrdí Jackson.

beats 1 drake wwdc
Drake bol tvárou Apple Music už od jej začiatku v roku 2015. Zdroj: The Verge

Tvorcovia Apple Music svoju službu nedefinujú len ako utilitu – podľa Jimmyho Iovina je jej cieľom byť kultúrnym centrom. “Vždy hľadáme nápady a nové spôsoby, ako robiť veci”. Kondrk zas popisuje službu ako zábavný park, a Beats1 je pritom len jedna z mnohých atrakcií. Keď si vypočujete novú skladbu napríklad cez spomínané OVO Sound Radio, je pravdepodobné, že v “zábavnom parku” zostanete a budete streamovať aj ďalšiu hudbu.

Celé intervew si môžete prečítať na theverge.com.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.