Apple vydal tretiu beta verziu macOS High Sierra

macOS High Sierra

Apple včera vydal tretiu beta verziu nadchádzajúcej aktualizácie macOS High Sierra pre developerov na testovacie účely. Tretia beta bola vydaná po viac ako dvoch týždňoch po druhej a viac ako mesiac od prestavenia tohto nového systému na WWDC 2017. 

Nová beta verzia sa dá stiahnuť z Apple Developer Center alebo pomocou over-the-air v Software Upadte mechanizme v Mac App Store.

macOS High Sierra sa zameriava na novú grafickú technológiu, úložný priestor, video a zároveň nám predstavuje nový Apple File System (APFS), High Efficiency Video Codec (HEVC) a aktualizovanú verziu Metal s podporu pre VR a externé grafické karty. Niektoré aplikácie taktiež získajú nové funkcie. Fotky (Photos) boli tiež aktualizované a prinášajú nové bočné menu, ktoré je vytvorené, aby uľahčilo prístup k upravovacím nástrojom a albumom. Taktiež sa objavili aj nové filtre (Curves a Selective Color). Fotky budu tiež podporovať externé aplikácie na upravovanie ako je Photoshop a Pixelmator a to tak, že bude ukladať zmeny použité v daných aplikáciach.

Internetový prehliadač Safari bude o niečo rýchlejší, zamedzí automatickému prehrávaniu videí na stránkach a sledovaniu polohy užívateľa. Siri v macOS High Sierra bude obohatený o hudobné funkcie a omnoho prirodzenejší ľudský hlas. Spotlight získa informácie o letoch. Vylepšenia sa dočkali aj aplikácie ako iCloud, FaceTime, Správy a Poznámky. macOS High Sierra je dostupná ako pre registrovaných developerov tak aj pre verejných beta testerov. Identická verejná beta bude pravdepodobne rovnaká ako tretia beta macOS High Sierra a jej vydaniu by sme sa mali dočkať niekedy tento týždeň.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.