Apple vydal macOS Sierra 10.12.4 beta 7 pre developerov

Apple dnes sprístupnil siedmu beta verziu nadchádzajúcej aktualizácie operačného systému macOS Sierra 10.12.4 pre developerov.

V poradí už siedma beta bola sprístupnená tri dni po šiestej bete a takmer mesiac po vydaní macOS Sierra 10.12.3. macOS Sierra 10.12.4 sa dá stiahnuť z Apple Developer Center alebo pomocou aktualizačného mechanizmu v Mac App Store (ak bola nainštalovaná predošlá beta).

macOS Sierra 10.12.4 prináša do Mac-u po prvý krát Night Shift mód, ktorý bol predstavený s príchodom iOS 9.3. Night Shift automaticky postupne stlmí displej z modrého tónu do žltého, aby tak obmedzil vystavenia užívateľa modrému svetlu. Podľa zistení, modré svetlo negatívne ovplyvňuje rytmus a môže spôsobovať aj spánkové poruchy. Táto funkcia sa dá aktivovať v časti Systémové nastavenia pod časťou Displej. Môžete si tam nastaviť kedy sa Night Shift zapne. Napríklad zapne sa pri západe slnka a vypne sa pri jeho východe. Túto funkciu môžete taktiež zapnúť v Notifikačnom centre alebo pomocou hlasového asistenta Siri.

Aktualizácia s označením 10.12.4 sa primárne zameriava na funkciu Night Shift ale vylepšuje taktiež podporu diktovania (Šanghaj), PDFKit API a iCloud Analytics. I keď je beta 7 už pomerne vysoké číslo, Apple sa snaží opraviť každú chybu a vylepšiť každý detail. Veď predsa Apple. Avšak onedlho by sa mala verejnosť dočkať vydania aktualizácie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.