Apple vydal macOS 10.12.5 s užitočnými opravami

Apple už dnes večer vydal novú vlnu aktualizácií pre svoje zariadenia. Kým vo väčšine prípadov ide o menšie updaty zamerané na opravy menších chýb, Mac dostal väčšiu aktualizáciu s označením macOS 10.12.5 Sierra.

Táto nová aktualizácia, podobne ako mnohé ďalšie, prináša opravy chýb a vylaďuje zabezpečenie, stabilitu a kompatibilitu systému. V popise aktualizácie však nájdeme aj tri kľúčové body, z čoho jeden zaujal pozornosť. Aktualizácia podľa Applu vylepšuje kompatibilitu obchodu Mac App Store s budúcimi aktualizáciami softvéru. Nevedno, čo tým má Apple na mysli. Odpoveď sa dozvieme možno až na WWDC.

Aktualizácia ďalej opravuje problém, ktorý mohol spôsobovať zasekávanie zvuku prehrávaného cez USB slúchadlá. Poslednou významnou zmenou je podpora sieťovej inštalácie Windows 10 Creators Update cez Boot Camp. Vďaka tomu je inštalácia najnovšieho Windows na Mac bezproblémovejšia. Prečo by to niekto robil? Túto možnosť používajú napríklad ľudia, ktorí potrebujú pracovať s určitými Windows-exkluzívnymi aplikáciami ako 3DS Max, Microsoft Access alebo Xbox App.

macOS 10.12.5 Sierra

komentárov
  1. A už je opravený problém s externými reproduktormi? Kedy po instalacii a následnom restarte tieto odpojí a už zaboha nejdú hoci systém reaguje akoby tam boli ale nejde zvuk ani s externých ani s interného repráku? Lebo ani v predchádzajúcej verzii to neopravili.

    0
    0
  2. Ten problem co popisuje joer se usb audia netykal. Pokud vim, jednalo se o to, ze pri pripojenych sluchatkach / repro do jacku behem instalace, nesel nasledne zvuk (mne tedy sel vzdy aspon z internich repro, ale do jacku nikdy). Resenim je instalovat update s odpojenymi sluchatky / repro, pak problem nevznikne. Reportoval jsem to v nektere bete, zda to opravili netusim. Po tom co se mi to stalo uz to podruhe pokouset nebudu a tentokrat sluchatka v MBP nezapomenu :)

    0
    0
  3. Ak mate nastavene Settings / Language Region = Slovakia, tak volba Show Holidays v Preferences aplikacie Calendar nefunguje spravne a v Kalendari sa zobrazia Ceske sviatky s Ceskymi nazvami, a nie Slovenske. Takze tam mam Upaleni Jana Husa 6.VII., ale nemam SNP 29.VIII. Dakujem pekne – za tie peniaze (MBPro za vyse 2000Eur).

    0
    0
  4. To je hodně odfláknutá novinka, měli byste si přečíst aktuální licenční podmínky Apple a pak o nich stručně poinformovat.

    0
    0
  5. To Nocom: Hmm tak som to odskušal na externom harde a veci sa maju tak že pri odpojených sluchátkach/ reprákoch Harman/ zvuk s interneho repraka po update na 10.12.5 funguje. Bohužial po update a následnom pripojení externých Harmanov zvuk nejde. Takže je to stále paškvil od prvej verzie.

    0
    0
  6. joer: diky za info, skoda, ze ti to nepomohlo. Tak je to chovani mozna jeste odvisle od konkretniho HW. V mem pripade jde o MBP 13″ 2010. Tam se mi stalo presne jak jsem popisoval, ze pri update na nekterou betu (uz nevim verzi, byla to beta 10.12.3 nebo 4) mi nesel zvuk do sluchatek (interni repro ok). Resp. presneji sel mi zvuk do sluchatek jen pri prvnim pripojeni po restartu, kdyz jsem je odpojil a propojil tak pak uz do dalsiho restartu ne. A perlicka – ovladani na sluchatkach slo jen na nekolik prvnich stisknuti, pak prestalo reagovat. Myslel jsem, ze je to problem v konkretni bete a reportoval jsem to. Pak jsem nekde na nejake EN diskuzi nasel, ze se to stava, kdyz jsou pri updatu pripojena sluchatka, coz jsem tehdy mel. Dalsi beta vysla rychle, snad za tyden, tak jsem udelal update s odpojenymi sluchatky a vse nasledne fungovalo jak ma. Co to je za audio HW by podle mne melo byt snad jedno, pokud se ty tve Harmany tedy normalne propojuji jen do jacku a neni to neco specialniho s nejakymi drivery. Asi jedine jeste popatrat na EN forech.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť