Apple ukázal nový iMac Pro – radikálny desktop pre profesionálov

Spolu s menšími aktualizáciami MacBookov a iMacov, ktoré sa sústredia prevažne na vnútorné komponenty Apple ukázal aj skutočne výkonný desktop pre profesionálov.

Nie, nie je to nový Mac Pro, aj keď by sa tak nový all-in-one kľudne mohol označiť. iMac Pro je odpoveďou na prosby fanúšikov platformy a prináša obrovský výkon v tenkom tele doterajšieho Retina iMacu.

iMac Pro svoje ašpirácie prezrádza už na prvý pohľad. Disponuje elegantným Space Gray prevedením, ktorý dopĺňa čierne príslušenstvo v podobe Magic Mouse a Keyboard. Pod kapotou sa však skrýva úplne nová termálna architektúra, ktorá umožňuje implementáciu výkonných Intel Xeon procesorov. Tie budú dostupné v troch konfiguráciách – ako 8-jadro, 10-jadro a dokonca aj ako 18-jadro.

Pomáhať im bude nový grafický čip AMD Radeon Vega, ktorý je trojnásobne výkonnejší než najvyššia konfigurácia súčasného Macu Pro. Pamäť RAM sa bude dať konfigurovať až do 128 GB a na zadnej strane zariadenia nájdeme štvoricu Thunderbolt 3/USB-C portov a po prvýkrát na Macu aj 10Gb Ethernet port. Takáto zostava by mala hravo okrem vstavaného 5K displeja poháňať aj dva ďalšie periférne 5K monitory.

Na to všetko si však budeme musieť niekoľko mesiacov počkať. iMac Pro bude dostupný až v decembri za cenu začínajúcu na 4 999 dolároch.

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.