Apple ukázal nový iMac Pro novinárom, predstavil aj update pre Final Cut Pro X

Výkonný iMac Pro sa prvým zákazníkom dostane do rúk až v decembri, na nedávnej FCPX konferencii ho však Apple ukázal návštevníkom.

Cez víkend sa v kalifornskom Cupertine konal tretí ročník kreatívneho samitu pre používateľov Final Cut Pro X a Apple sa rozhodol návštevníkom a novinárom predstaviť svoju novú pracovnú stanicu pre profesionálov. Novinárom tiež umožnil fotografovať a niekoľko záberov sa samozrejme dostalo aj na sociálne siete. Francúzsky blog Mac Generation zozbieral niekoľko najzaujímavejších a pozrieť si ich môžete v galérii nižšie.

iMac Pro je na prvý pohľad rovnaký ako jeho bežné “domáce” varianty, dostupný však bude v elegantnom Space Gray prevedení, vrátane čiernej Magic Mouse, Magic Trackpad a klávesnice. Všimnúť si tiež môžete dodatočné vetracie otvory na zadnej strane.

Počítač bude údajne začínať na 4 999 dolároch a objednať si ho budete môcť s konfiguráciami až do 18-jadrového Intel Xeon procesoru, Radeon Vega Pro grafickej karty, 4 TB SSD úložiska a 128 GB ECC RAM.

Oznámená bola aj nová verzia programu na profesionálnu editáciu videí. Final Cut Pro X 10.4 prinesie predovšetkým nové nástroje na výber farieb a vyváženie bielej, podporu pre video kodek HEVC predstavený v macOS High Sierra a podporu pre importovanie videí z iOS verzie iMovie.

Aktualizácie zatiaľ nemá presný dátum vydania, dočkať by sme sa jej mali do konca roka – pravdepodobne spolu s iMacom Pro. Dostupná bude zadarmo pre všetkých majiteľov Final Cut Pro X.

komentárov
  1. dizajn husty, ostatne nic moc.. servisovatelnost/rozsiritelnost asi na prd ako pri terajsich imacoch, display uz bol spomenuty.. radsej mali spravit poriadne mac pro, dufam, ze bude aj to alebo mac mini pro..

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.