Apple v iOS 11 predstavil redizajnovaný App Store

Apple nám na WWDC 2017 predstavil kompletne redizajnovaný App Store, ktorý je súčasťou veľkej aktualizácie iOS 11. Čo nové prináša? 

Po otvorení App Store sa vám zobrazí zoznam kariet, ktorý sa začína kartou “Today” (Dnes). Jedná sa o veľké kartičky, ktorými môžete prechádzať. Prvá karta vám zobrazí čo je dnes aktuálne a čo by vás mohlo zaujímať. Veľkou výhodou je, že aj hry získali svoju novú, samostatnú “kategóriu” a tým sa oddelili od všeobecnej kategórie Apps (aplikácie).

Nový App Store teda vyzerá ako Apple Music, ktorý vyzerá ako Apple News, ktorý vyzerá ako….Ehm. Nie sme si moc istý, či je dobré dávať kategóriu Today takmer do každej aplikácie.

Na ukážku nového App Store bola použitá hra Monument Valley. Po rozkliknutí aplikácie sa zobrazí krásna stránka s detailmi o hre. Vlastný článok, nasledovaný obrázkami a to bez prelomenia či deliacej čiary. Informácie o aplikácií sú spracované formou stredných článkov. Táto časť bola veľmi pekne prepracovaná a esteticky doladená.

Pridal sa aj nový “ako na to” článok pre VSCO. Každý deň bude mať novú App of the Day (Aplikáciu dňa) a Game of the Day (Hru dňa). Pridáva sa aj denný zoznam.

komentár
  1. Apple Music som osobne zavrhol (po mesiaci pouzivania) prave preto, lebo vyzera ako vyzera. UI a UX podla mna katastrofa. Nedokazal som si zvyknut. No ale ked aj App Store bude vyzerat ako AM, tak to potom dovidenia …. OMG OMG OMG.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.