Apple odkúpil Beddit, aplikáciu na sledovanie spánku

Apple v priebehu tohto týždňa odkúpil ďalšiu z mnohých spoločností, tentoraz zameranú na sledovanie spánkových cyklov.

Beddit je iPhone aplikácia a zároveň hardvérové príslušenstvo, pomocou ktorého môžete analyzovať svoj spánok. Prídavný 150-dolárový senzor Beddit 3 Sleep Monitor sa umiestňuje pod posteľnú bielizeň a počas noci monitoruje dĺžku a kvalitu spánku, ale aj srdcový tep, dýchanie, pohyby, chrápanie, či vlhkosť ovzdušia.

Všetky dáta sú následne zozbierané iOS aplikáciou, kde si môžete prezerať grafy a denné štatistiky o vašom spánku. Podľa spoločnosti zariadenie využíva balistokardiografiu, pomocou ktorej meria aktivitu srdca, pľúc a ďalších životných funkcií. Práve to môže byť dôvodom na odkúpenie kalifornskou spoločnosťou. Apple už v minulosti s podobnou technológiou pracoval a pravdepodobne aj plánuje pracovať do budúcna.

Dočkáme sa teda v ďalšej verzii watchOS spánkovej analýzy? Je to pravdepodobné, avšak nie úplne zaručené. Nikto nevie, čo plánuje Apple s technológiou odkúpeného Bedditu robiť. Čo je však zaujímavé, je spôsob, akým sa informácie o akvizícii dostali na povrch. Spoločnosť totiž aktualizovala svoj web o nové stanovisko ohľadom súkromia a citlivých údajov. Tie budú po novom zbierané a používané priamo Applom v súlade s ich vlastnými smernicami.

Bola spoločnosť odkúpená čisto len za účelom zbierania zdravotných dát? Apple bude v dohľadnej dobe Beddit aj naďalej prevádzkovať ako samostatnú entitu, vrátane ich spánkového príslušenstva. To ostatne už dávnejšie predáva priamo vo svojich predajniach a zrejme v tom bude pokračovať.

Monitor spánku si môžete zakúpiť aj u nás, v predajnej sieti iStores.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.