Ako je to s predobjednávkami na iPhone 8? (SK)

Mnoho ľudí sa či už na internete alebo v predajniach APR dotazuje na jednoduchú otázku. “Ako je to s predobjednávkami na nový iPhone 8?” alebo “Kedy sa bude dať kúpiť iPhone 8?”. 

Presne z tohto dôvodu by sme sa s vami podelili o vysvetlenie situácie s iPhonom 8, jeho dodaním a predobjednávkami.

22.septembra 2017 sa o 00:01 spustili na webových stránkach APR (Apple Premium Reseller) predobjednávky na nový iPhone 8, ktorý bol predstavený na Apple Special Event 12. septembra 2017. Zákazníci si mohli predobjednať toto nové zariadenie s tým, že 29.9 by si po neho osobne prišli do nimi vybranej predajne.

Avšak problém je ten, že i keď APR odošle spoločnosti Apple požiadavku na počet iPhonov, ktoré potrebujú, nie vždy sa daný počet aj odošle. Tak ako to bolo s iPhonom 7. Keďže APR nie sú len na SK/CZ ale aj v iných krajinách, je logické, že Apple odošle iPhony do väčších krajín a primárne do svojich oficiálnych kamenných predajní, a až potom medzi APR (kde sa radí aj SK/CZ).

Prvé kusy iPhonu 8, ktoré sú viazané k predobjednávkam prídu 29.9.2017. Pokiaľ bude kusov nedostatok resp. málo, budú musieť čakať na ďalšie kusy aj tí, ktorí majú predobjednávky. Pokiaľ ich bude viac (veľká nepravdepodobnosť) budú sa kusy hýbať medzi predajňami aby sa doriešili v prvom rade predobjednávky. Následne po nich bude možný tzv. voľný resp. skladový predaj.

Pokiaľ teda máte záujem vlastniť zariadenie medzi prvými, odporúčame si dodatočne spraviť predobjendávku. Máte o 100% vyššiu pravdepodobnosť, že sa vám ujde, pretože váš dopyt bude odoslaný do Apple a vďaka tomu bude Apple vedieť, že má pre vás vyrobiť a rezervovať kus.

Čo z toho plynie? Pokiaľ chcete nový iPhone 8, je najjednoduchšie spraviť si predobjednávku, pretože budete mať istotu, že zariadenie dostanete a budete uprednostnení oproti ostatným zákazníkom. Naopak, pokiaľ navštívite predajňu s tým, či náhodou nemajú na sklade nejaký kus, s veľkou pravdepodobnosťou neuspejete. Pretože neprevzaté kusy viazané k predobjednávkam sa presunú na inú predajňu, kde ich je nedostatok.

komentáre
  1. Dobry den,
    vetu:
    Máte o 100% vyššiu pravdepodobnosť, že sa vám ujde, pretože váš dopyt bude odoslaný do Apple a vďaka tomu bude Apple vedieť, že má pre vás vyrobiť a rezervovať kus.

    chapem tak ze pokial si neurobim predobjednavku tak mam nejaku sancu. Dajme tomu 5%. Ked si ho predobjednam tak sa mi zvysi sanca o 100% takze budem mat sancu 105% ze:
    budem vlastniť zariadenie medzi prvými, odporúčame si dodatočne spraviť predobjendávku
    chapem to spravne? :)

    0
    0
  2. presne tak to u mna nefunguje uz par rokov… predobjednavku si nespravim, cekujem istores eshop, obcas sa tam objavia kusy skladom aj ked je na predajniach cakacia listina s 50+ ludmi, hodim ho do kosika (postu mam free) a na druhy den ho mam doma (+ ked mi nieco nesedi/vyrobna vada, tak do 14 dni ho môzem vratit – aj na predajni)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.