Vo Veľkej Británii bol vydaný zákaz nosiť Apple Watch na vládne zasadnutia

Ministri vlády vo Veľkej Británii dostali zákaz používať a nosiť Apple Watch na vládne zasadnutia kvôli strachu, že by sa toto zariadenie niekomu podarilo hacknúť. 

 

Za čias premiéra Davida Camerona niekoľko kabinetných ministrov nosilo tieto zariadenia na zasadnutia. No po nástupe premiérky Theresy May dostali všetky chytré hodinky červenú. A to kvôli strachu, že by mohli byť hacknuté a použité ruskými špiónmi ako odpočúvacie zariadenie. Jeden zo zdrojov The Telegraph uviedol, že: “Rusi sa snažia hacknúť všetko”.  Internetový portál The Verge poznamenal, že hodinky je zakázané nosiť aj na vládne zasadnutia v Austrálii. Austrálsky premiér Malcolm Turnbull upozornil, že je nutné viac dbať na komunikačnú bezpečnosť ako aj na zvyšujúci sa počet zariadení a to od okuliarov skrz bežecké boty až po nezabezpečené internetové pripojenie.  Obavy z hacknutia majú pôvod v Amerike, kvôli informáciám o štátmi platených hackeroch. Amerika posledne ukázala prstom na Rusko a ich hackerov, keď sa do obehu počas Amerických volieb dostali falošné emaily prezentujúce sa ako DNC (Democratic National Congress).

topic-apple-watch-all

Ruskí hackeri boli zapletený aj v prípade zverejnenia súkromných zdravotných informácií najznámejších svetových atlétov. Používanie mobilných telefónov bolo taktiež obmedzené, taktiež kvôli strachu z odpočúvania na zasadnutiach.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.