Video: Detailný pohľad na novú zamykaciu obrazovku v iOS 10

Apple v najnovšej verzii iOS radikálne pozmenil spôsob, akým fungujú nielen notifikácie a widgety, ale i samotné odomykanie telefónu. Na iPhone 6s a 6s Plus debutuje funkcia Raise to wake, pomocou ktorej sa obrazovka rozsvieti dvihnutím telefónu a taktiež interaktívne 3D Touch náhľady notifikácií.

iOS 10 sa zbaví ikonického “Slide to unlock” a miesto neho bude na odblokovanie vyžadovať stlačenie tlačidla Home. Posunutím prsta doprava sa teraz dostanete na obrazovku s nainštalovanými widgetmi a posunutím doľava ku kamere. V neposlednom rade zmenami prešlo aj Ovládacie centrum, ktoré je prehľadnejšie aj vďaka novému “kartovému” systému – ovládanie hudby je napríklad schované a dostanete sa k nemu posunutím obrazovky do strany.

Nový systém v pohybe si môžete pozrieť na videu nižšie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.