Tretina používateľov iPhonu má displej so 4-palcovou uhlopriečkou

Podľa najnovších údajov od analytickej spoločnosti Mixpanel vlastní približne 32 % aktívnych používateľov iPhonu model so 4-palcovou uhlopriečkou. Mixpanel na svoje štatistiky používa návštevnosť vybraných webových stránok, bližšie detaily však nešpecifikuje.

Spomínaných 32 % pozostáva prevažne z posledného 4-palcového modelu, iPhonu 5s, ktorý vlastní takmer 20 % používateľov. Za ním je starší iPhone 5 so 7,5 % a plastový iPhone 5c s 5,6 %. Na porovnanie, najnovší iPhone 6s používa takmer 14 % ľudí, jeho väčšiu variantu 6s Plus len niečo vyše 4 %. Modely z roku 2014 sú najpoužívanejšie, iPhone 6 vlastní až 35 % používateľov a iPhone 6 Plus necelých 9 %.

Snímka obrazovky 2016-02-04 o 23.13.31

Aj keď štatistika je zaujímavá, počet “aktívnych” používateľov len ťažko reprezentuje celkový pomer modelov medzi zákazníkmi. Tim Cook minulý týždeň na oznámení finančných výsledkov prehlásil, že až 60 % majiteľov iPhonu vlastní model starší ako iPhone 6/6 Plus. To znamená, že reálne viac ako polovica zákazníkov používa model so 4-palcovým, či dokonca menším displejom.

Mnoho ľudí na iPhone 6 a 6s neupgradovalo z jednoduchého dôvodu, displej sa im zdá až príliš veľký. Toho sa možno Apple čoskoro chytí, už budúci mesiac by mal totiž predstaviť nový iPhone so 4-palcovým displejom, tzv. iPhone 5se.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.