Tajné projekty spoločnosti Apple: Rea, Zeus, Aténa a Medúza

Tajné projekty spoločnosti Apple, čo sa skrýva za tajomnými názvami Rea, Zeus, Aténa a Medúza?

V kalifornskom meste San Jose a v susednom Sunnyvale vlastní spoločnosť Apple niekoľko nehnuteľností. V budovách pripravujú inžinieri, vývojári a technici nové produkty. Ich práca je natoľko tajná, že je len minimum informácii o týchto projektoch a von sa dostali len ich označenia. Apple má zrejme záľubu v mytológii, pretože objekty sú pomenované po gréckych bohoch.

Rea

Medzi najzaujímavejšie stavby môžeme považovať budovu pomenovanú Rea. V starovekom Grécku to bola bohyňa plodnosti a Apple podľa nej pomenoval svoju budovu v meste Sunnyvale, ide o priemyselný závod v strede oblasti. Susedia sa sťažujú na častý hluk z automobilov a preto sa objavujú špekulácie, že práve  tu by sa malo vyvíjať auto na elektrický pohon, Apple Car.

tajne projekty rea

Zeus

Oveľa menej informácii je o budove pomenovanej podľa kráľovi bohov, Diovi. Nachádza sa v meste San Jose a má plochu približne 2 300 metrov štvorcových. Podľa informácie portálu Silicon Valley Business Jurnal, má ísť o nejaké ústredie a v súčastnosti tam má pracovať približne 15 ľudí.

tajne projekty zeus

Aténa

Aténa bola starogrécka bohyňa múdrosti. Budovu odkúpil Apple od výrobcu grafických čipov Maxim Semiconductor a práve preto sa objavujú špekulácie, že bude vyvíjať vlastné GPU pre iOS zariadenia. V súčasnosti sa v iPhonoch, iPadoch a iPodoch nachádza mobilný grafický čip od poločnosti PowerVR.

tajne projekty atena

Medúza

Medúza bola veľmi škaredá,  nie od narodenia, ale pretože sa nechala zviesť Poseidónom a preto bola premenená na obludu. V súvislosti s týmto laboratóriom sa hovorí v výskume technológie “Eye tracking”. Je to pôvodne armádna technológia, ktorá sleduje pohyb ľudského oka a snímače dokážu rozoznať kde sa dívate, ale aj ako ďaleko ste zaostrili. Pomocou sledovania pohybu očí by sa dali intuitívne ovládať rôzne produkty, čo by mohlo pomôcť najmä telesne hendikepovaným ľudom.

tajne projekty meduza

Od poločnosti Apple očakávame nové inovácie a v každoročných prezentáciách hlavne to magické “One More Thing”. Spoločnosť z Cupertina nechce zaspať na vavrínoch a preto sa v minulom roku rozhodla, že preinvestuje 8,1 miliardy dolárov do výskumu a vývoja. Aké ovocie to prinesie a v akom štádiu sú nové produkty sa dá ťažko predpokladať, ale určite sa budeme môcť tešiť na “ešte jednú vec”.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.