Sprievodca vianočnými darčekmi pre majiteľa iPhonu a iPadu

Pokračujeme výberom našich vianočných darčekov a dnes sa pre zmenu pozrieme na majiteľov iPhonu alebo iPadu. Sú to dve najrozšírenejšie zariadenia od Applu a existuje vysoká pravdepodobnosť, že poznáte niekoho, kto má aspoň jedno z nich.

A pretože obe zariadenia majú iOS, väčšina príslušenstva a rôznych doplnkov je kompatibilná s obomi. Teda až na určité veci ako battery packy alebo inteligentné hodinky. Ale o tom už priamo pri konkrétnych produktoch.

Obaly

  • Swarovski Milky Way pre iPhone 5c – Ak poznáte slečnu, ktorá svoj iPhone 5c nevymení za nič na svete, potom ju môžete potešiť obalom Swarovski s motívom Milky Way. Kryt je priesvitný a tak si telefón zachová farbu, no zároveň je chránený a doplnený o kryštáliky. Prípadne je k dispozícii iný obal pre iPhone SE.

iphone-5c-swarovski-milky-way-case

  • iPhone 7 Battery Case – Batéria bola slabinou každého iPhonu a Apple sa to snaží riešiť po svojom. Vyrobil vlastný ochranný obal spojený s battery packom, ktorý predĺži výdrž batérie telefónu o dvojnásobok. Dostupná je aj verzia pre iPhone 6s/6.

iphone-7-battery-case

Konektivita

  • Sandberg kábel USB-C / Lightning – Pri iPhone 7 spravil Apple trochu nelogický krok. V čase, kedy jeho MacBooky agresívne prechádzajú na USB-C, nájdete v balení iPhonu 7 ešte tradičný USB kábel. To samozrejme znamená, že iPhone bez redukcie nemôžete pripojiť k 12″ MacBooku alebo najnovšiemu MacBooku Pro. Existuje však riešenie ďaleko lepšie než redukcia. Sandberg vyrobil kábel, ktorý má na jednom konci Lightning a na druhom USB-C.

sandberk-usb-c-lightning-cable

  • iPhone Lightning Dock – oficiálny dock od Applu je jednoduchým a štýlovým riešením, ako nabíjať svoj iPhone. Minimalistická hliníková kolíska s Lightning konektorom sa do zásuvky (alebo počítača) pripája pomocou kábla od vašej nabíjačky a okrem toho obsahuje aj výstup na 3,5 mm slúchadlový jack. Viete, pre tých, ktorí si chcú svoj nový iPhone 7 nabíjať počas počúvania hudby. Dock je dostupný v piatich farbách, takže bude ideálne dopĺňať akékoľvek prevedenie iPhonu, či už zlaté, ružové, alebo čiernočierne.

iphone-lightning-dock

Produktivita

  • Microsoft Foldable Keyboard – Jedna z najlepšie prenosných klávesníc na trhu. Pri prenášaní je pomerne malá a pre zapnutie ju stačí otvoriť. Tiež je plne kompatibilná s iPadom a obsahuje niekoľko tlačidiel, ktoré fungujú naprieč rôznymi platformami. Spočiatku je treba si zvyknúť na rozloženie kláves kvôli tomu, že klávesnicu tvoria dve časti.

microsoft-foldable-keyboard

  • ZAGG Folio Keyboard – Myslíme, že skvelé riešenie, s ktorým bude iPad zrazu vyzerať ako MacBook. Novšie verzie, ako napríklad tá, ktorú sme uviedli, tiež majú podsvietenie kláves.

zagg-folio-keyboard-ipad-air-2

  • Adonit Jot Dash – Tento stylus má jednu zaujímavú špecifickú vlastnosť. Vyzerá ako tradičné pero a aj sa tak zapína. Hrot je veľmi tenký, no vďaka ukrytému zosilovaču má rovnakú citlivosť ako bežný stylus. Vo vnútri stylusu je tiež ukrytá batéria a čo poteší je, že stylus netreba nijak párovať; nemá Bluetooth. Po zapnutí funguje so všetkým, dokonca aj s touchpadom na MacBooku, čo nás prekvapilo. Tiež vhodný na používanie telefónu v zime.

adonit-jot-dash

  •  Apple Pencil – Ak radi kreslíte a vlastníte iPad Pro, v zbierke vám nesmie chýbať  ceruzka od Applu. Pencil je zďaleka najpresnejším stylusom na trhu a konkurovať môže aj dedikovaným grafickým tabletom na Macu. Podporuje ho väčšina iOS aplikácií, vrátane obľúbených grafických programov ako Paper, Procreate a Pixelmator.

apple_pencil_thumb800

Vychytávky

  • Sphero BB-8 droid – Star Wars univerzum sa v uplynulých mesiacoch opäť teší obrovskej popularite. Nováčik v podobe guľatého droidu BB-8 je už od vydania Force Unleashed novým fanúšikovským favoritom. Zahrať sa s ním môžete aj vy s jeho interaktívnou verziou od spoločnosti Sphero. Droida môžete ovládať na diaľku prostredníctvom Bluetooth cez spárovanú aplikáciu na iPhone. Či už manuálne, pomocou hlasových príkazov, alebo ho jednoducho necháte hliadkovať na vlastnú päsť.

bb-8-droid-sphero

 

  • iOttie MiGo – Selfie tyč je dnes už celkom tradičná vec. Viaceré sú však veľmi jednoduché a ich poslaním je len splniť účel. Nič viac. iOttie však vyrobilo jednu s dobrou rukoväťou a praktickým designom. Tiež má vstavaný Bluetooth, takže netreba pripojiť nič do telefónu ani netreba mať v ruke samostatný ovládač.

iottie-migo-selfie-stick

  • Xiaomi PowerBank – Pokiaľ hľadáte powerbanku s rovnakou kvalitou a designom, aký ponúka Apple, tak odporúčame Xiaomi. Ide o jednu z najlepších powerbánk na trhu za prijateľnú cenu. Má jednoduchý design evokujúci vzhľad starších iPodov a telo z hliníku. Kapacita sa líši v závislosti od modelu. My používame 10400mAh model, ktorý stačí na niekoľko nabití telefónu. [Recenzia]

Xiaomi PowerBank

  • Leef iBridge 3 – Lokálne úložisko niekedy nestačí a treba použiť prídavnú pamäť. iPhone však nepodporuje pamäťovky a tak vznikla alternatíva menom Leef iBridge. Je to vlastne USB, ktoré môžete pripojiť do Lightning konektoru. Navrhnuté je tak, že kľúč sa nachádza na zadnej strane zariadenia. Tento má 16GB vstavanej pamäti a podporu USB 3.1 štandardu.

leef-ibridge-3

  • Olloclip 4-in-1 Lens – fotíte iPhonom, chcete aby vaše fotky vyzerali lepšie, no nemáte záujem o samostatný foťák? Vyskúšajte prídavný objektív od firmy Olloclip.  4-1 Lens sa pripína na vrchnú stranu iPhonu a poskytuje vylepšenú optiku pre prednú aj zadnú kameru. Olloclip disponuje štyrmi rôznymi objektívmi, medzi ktorými si môžete prepínať – širokouhlý, rybie oko, či 10x a 15x makro režim. Súčasťou balenia je aj retiazka, na ktorú si objektív môžete odložiť.

olloclip-4-in-1-lens1

Inteligentné hodinky

  • Apple Watch – Najnovšia hračka z dielne Applu môže byť zároveň zaujímavým darčekom. Inteligentné hodinky sú v tomto zimnom období určite skvelý spôsob, ako mať iPhone vždy na dosah. Pravda, spočiatku je treba naučiť sa ovládať ich systém, keďže je o niečo zložitejší, než iOS. Je ale vybavený možnosťou inštalovať aplikácie z App Store a najpokročilejšími fitness funkciami. Vrátane vodotesnosti do 50 metrov v prípade Apple Watch Series 2.

WatchOS_3_Hero

  • Huawei Watch – Alternatíva, ak chcete potešiť hodinkami, ktoré majú tradičný vzhľad. Huawei Watch sú jednoznačne tie najelegantnejšie hodinky s Android Wear. Zafírové sklo, nerezová oceľ, kožený remienok a skutočne luxusné balenie, ktoré neskončí v skrini, ale bude s istotou zdobiť skrinku. Pri pripojení k iPhone je však treba rátať s kompromismi ako napríklad nemožnosť reagovať na upozornenia, nemožnosť inštalovať aplikácie alebo telefonovať. Posledná menovaná možnosť však môže pribudnúť neskôr ako update. Na druhú stranu sú extrémne plynulé a výdrž batérie sa v závislosti od používania drží na dvoch až troch dňoch.

android-wear-huawei-watch

Hudba

  • Bang & Olufsen Beoplay H6 – Slúchadlá z dielne legendárneho dánskeho výrobcu Bang & Olufsen sú dokonalým doplnkom ku každému Apple zariadeniu. A nielen po stránke minimalistického severského dizajnu z hliníka a pravej kože. Beoplay H6 sú jedny z najlepších prenosných slúchadiel, aké si môžete k iPhonu kúpiť. Ponúkajú vyvážený a nesmierne detailný zvuk vo všetkých frekvenciách. Nadšencom zvýraznených basov sa však odporúčame poobzerať inde. Po vydaní mierne vylepšenej druhej generácie sa navyše dajú zohnať za pomerne priaznivú cenu.

bang-olufsen-beoplay-h6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.