Special Event 2016: nástupca iPadu Air 2 sa volá jednoducho iPad Pro

Zvesti sa potvrdili. Apple dnes predstavil nástupcu iPadu Air 2. Jeho názov je: iPad Pro. 

Apple dnes predstavil novú verziu svojho 9,7” tabletu. Nový iPad má rovnaký názov, ako jeho väčší súrodenec s 12,9” displejom, ktorý bol predstavený minulý rok na jedeň – iPad Pro. Ako už označenie našepkáva, oproti väčšiemu tabletu sa toho moc nezmenilo, až na displej.

ipad pro

Hardvér

Srdcom nového 9,7” iPadu Pro je už známy procesor Apple A9X, ktorý poznáme už z 12,9” verzie. Na tablete sa nachádzajú štyri reproduktory, ktoré majú zaručiť v každej polohe optimálny stereofónny zvuk a majú byť až dvakrát hlasitejšie ako má iPad Air 2. Vylepšení sa dočkala aj kamera, zadná má rozlíšenie 12 MPx a podporuje natáčanie videí v rozlíšení 4K, sekunduje jej True tone blesk. Predná má rozlíšenie 5 MPx a pre krajšie selfie fotky tablet podporuje Retina flash.

iPad Pro príde v troch verziách vnútornej pamäte a to s kapacitou 32, 128 a 256 GB.

Displej

IPad Pro 9,7” váži 450 gramov a tým je o niekoľko gramov ťažší ako iPad Air 2. Napriek tomu má jeho displej až o 25% väčší jas a vďaka antireflexnej vrstve odráža až o 40% menej svetla ako jeho predchodca. Novinkou je tiež “True Tone” displej, ktorý prispôsobuje teplotu farieb okolitému prostrediu. Podporovaný aj nočný režim, ktorý bol predstavený spolu s aktualizáciu iOS 9.3.

ipad pro displej

Príslušenstvo

Apple predstavil nové príslušenstvo k iPadom Pro. Je ním čítačka SD kariet a nový USB Camera adapter, ktorý nám premení Lighting konektor na USB typu C.  Okrem toho menší iPad Pro podporuje stylus Apple Pencil a k dispozícii bude aj Smart Keyboard.

ipad pro prislusentvo

Dizajn

Ako sme už spomínali, menší iPad Pro s 9,7” displejom má rovnaký dizajn ako jeho 12,9” súrodenec, avšak pribudla nová farba Rosé Gold. Okrem nej bude tablet k dispozícií aj v striebornej, sivej a zlatej farbe.

Cena a dostupnosť

Predobjednávky štartujú 24. marca a už o týždeň neskôr, 31. marca sa bude dať tablet kúpiť v obchodoch. Ceny podľa nemeckého Apple Storu začínajú na úrovni 689 € za 32 GB verziu, 869 € bude stáť 128 GB model a 256 GB model 1049 €. Ceny za verziu Wi -Fi + Cellular (s podporou sim kariet) sú: 32 GB – 839 €, 128 GB – 1019 € a 256 GB – 1199 €.

https://www.youtube.com/watch?v=5_pMx7IjYKE

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.