Spark – jeden z najlepších emailových klientov prichádza aj na Mac

Ukrajinská spoločnosť Readdle svojho úspešného emailového klienta Spark po iOS prináša aj na Mac.

Konkurencia na poli emailu je na macOS pomerne veľká. Komu nestačí vstavaný Mail, môže siahnuť po alternatívach ako AirMail, Newton, či Polymail. Všetky tri ponúkajú svieži a prehľadný dizajn, moderné funkcie ako triedenie a odkladanie správ (snooze), či podporu pre všetky populárne služby ako Gmail, iCloud, Outlook, Yahoo a Microsoft Exchange.

Spark ponúka všetko vyššie spomínané, niečim sa však predsa líši. Jeho tvorcovia sa snažia čo najviac spríjemniť častokrát otravné úkony, akými triedenie a čítanie stoviek emailov denne nepochybne je. Spark sa preto snaží inteligentne triediť váš email do kategórií ako Osobné, Notifikácie a Newslettery, podobne ako to robí napríklad webové rozhranie Gmailu. Neprečítané správy z rôznych kategórií a účtov sa zobrazia na samom vrchu zoznamu zoradené podľa priority a umožnia vám tak nimi bleskurýchle prejsť.

Zdroj: MacBlog
Okrem inteligentného inboxu si môžete prijaté správy zoradiť aj klasicky. Zdroj: MacBlog

Dôežité emaily si môžete odložiť na neskôr a samozrejmosťou sú aj rýchle gestá, ktoré sa dajú vyvolať potiahnutím prstami po trackpade. Ak využívate Spark na iOS, všetky účty, nastavenia a notifikácie sa budú automaticky synchronizovať cez iCloud. Dostupné sú aj rôzne integrácie so známymi cloudovými službami ako Dropbox, Box, iCloud Drive a Evernote. Bonusom pre majiteľov najnovších MacBookov Pro je aj podpora pre panel Touch Bar.

A čo je najlepšie, aplikácia je na oboch platformách úplne bezplatná. Readdle momentálne profituje zo svojich ostatných profi aplikácií ako PDF Expert, Calendar 5, či Scanner Pro. Do budúcna môžeme v aplikácii údajne očakávať dodatočnú funkcionalitu za malý poplatok.

Spark je dostupný zadarmo na Mac App Store a vo verzii pre iOS na App Store. Ak chcete vyskúšať niečo iné ako vstavaný Mail, či webové rozhranie, určite aplikáciu aspoň vyskúšajte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.