Samsung Gear S2 si už čoskoro pripojíte k iPhonu

Samsung ešte koncom minulého roka vravel, že jeho hodinky Gear S2 budú kompatibilné aj so systémom iOS. Malo sa tak stať ešte v januári, no ani po pol roku sa nič nedialo. Zrušil Samsung svoje plány? Nie, keďže teraz spoločnosť spustila iOS Beta Program.

Spoločnosť zjavne čakala na to, aby dala užívateľom na výber z viacerých možností, keďže aplikácia Gear Manager pre iOS už teraz podporuje hodinky Gear S2 a fitnes náramok Gear Fit 2 so vstavaným GPS modulom. Obe zariadenia sa snažia zo spolupráce s iPhonom využiť maximum, no zatiaľ nie je jasné, či ponúknu prepojenie s aplikáciou Health. Zaujímavosťou je však, že narozdiel od Android Wear, na hodinky Gear S2 môžete inštalovať aplikácie z dedikovaného App Storu. V ňom sa nachádzajú jednak nové ciferníky a jednak nové aplikácie, ktoré sú optimalizované pre použitie s kruhovým displejom.

Je ale treba brať na vedomie, že ide o beta test a nie je vylúčené, že Apple nedovolí, aby užívatelia mohli sťahovať aplikácie aj na konkurenčné hodinky. Stalo sa tak v prípade Android Wear a o nič lepšie na tom nie je ani spolupráca s hodinkami Pebble, ktoré časom priniesli vlastný App Store. Každopádne, pre majiteľov iPhonu to znamená veľkú výhodu. Budú mať väčší výber hodiniek, keďže nie každému vyhovuje obdĺžnikovitý tvar Apple Watch. Niekto má rád tradičný kruhový tvar a takúto alternatívu ponúkajú aj hodinky Samsung Gear S2, ktoré (z vlastnej skúsenosti) ponúkajú o niečo jednoduchšie ovládanie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.