Nové príslušenstvo pre iPad: Lightning to USB-C kábel a USB 3 Camera Adapter

Spolu s 9,7″ iPadom Pro Apple predstavil aj nové príslušenstvo. Okrem nových farieb Smart Coverov a menšej klávesnice Smart Keyboard si odteraz môžete k iPadu Pro zakúpiť aj dvojicu adaptérov.

Lightning to USB-C kábel umožní pripojiť iOS zariadenia aj k USB-C portu (napríklad na 12“ MacBooku). Majiteľov 12,9” iPadu Pro však viac poteší správa, že si tablet môžu nabiť rýchlejšie pomocou 29W USB-C sieťového adaptéra, ktorý sa predáva s MacBookom, no kúpiť sa dá aj samostatne za 49 dolárov.

lightning-usbc-power-adapter

Zrýchlené nabíjanie je však bohužiaľ obmedzené len na väčší iPad Pro, 9,7″ verzia ho zatiaľ nepodporuje. Kábel stojí 25 dolárov (1 m varianta) a 35 dolárov (2 m varianta).

Lightning to USB 3 Camera Adapter podľa názvu síce naznačuje na pripájanie fotoaparátov, no pomocou tohto adaptéru si k iPadu Pro budete môcť pripojiť aj ostatné USB periférne zariadenia. Adaptér podporuje externé USB huby, čítačky kariet, audio/MIDI interface na pripojenie mikrofónu a hudobného nástroja, či dokonca Ethernetový adaptér na pripojenie do siete.

lightning-usb3-card-reader

Adaptér podporuje USB 3 rýchlosti až do výšky 600 MB/s, no rovnako ako v prípade Lightning kábla len u väčšej 12,9“ verzie iPadu Pro. 9,7” iPad Pro podporuje iba USB 2.0 prenosy. Adaptér bude stáť 39 dolárov.

Apple ponúka aj Lightning to SD Card Camera Reader, ktorý taktiež podporuje USB 3 prenosy 12,9″ iPadu Pro.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.