Prisma: premeňte svoje fotografie na umelecké diela

Aplikácií na úpravu fotografií je na App Store neúrekom. Máloktoré však dokážu zaujať tak, ako nedávno vydaná appka Prisma, ktorá predstavuje celkom osviežujúci prístup k editácii fotiek pomocou filtrov.

Prisma namiesto tradičných filmových filtrov v aplikáciách ako Instagram, VSCO, či Afterlight využíva algoritmické úpravy, pomocou ktorých môžete zo svojich fotiek ľahko spraviť vodovú maľbu, či kresbu ceruzkou.

Aplikácia funguje rovnako ako ostatné podobné editory, okrem predvolených filtrov si však ostatné parametre fotky nenastavíte – chýbajú tu nástroje na úpravu expozície, kontrastu a ďalšie. To však vôbec nie je na škodu. Aplikácia ponúka v súčasnosti celkom 35 veľmi podarených filtrov, pravidelne pritom pribúdajú nové – vývojár očakáva, že do mesiaca od vypustenia aplikácie bude k dispozícii približne 40 filtrov.

Fotka pred a po aplikovaní Prisma filtra.
Fotka pred a po aplikovaní Prisma filtra.

Od emulácie klasických obrazov ako Výkrik od Edvarda Muncha, či Veľkej kanagawskej vlny od Hokusaia, tu nájdete aj všeobecnejšie filtre napodobňujúce kubistické obrazy, či kresby z japonského anime. Všetky fungujú na princípe algoritmov, ktoré sa však nevypočítavajú na vašom zariadení, ale priamo na serveroch spoločnosti. Úpravy tak nie sú dostupné keď nemáte k dispozícii internet a takisto aj samotný proces úpravy niečo trvá, závisiac od rýchlosti vášho pripojenia.

Vaše výsledné umelecké diela si môžete v klasickom štvorcovom formáte uložiť, či zdieľať na Instagram, Facebook, alebo akúkoľvek inú aplikáciu, ktorá podporuje natívne zdieľanie v iOS. Intenzitu jednotlivých filtrov si taktiež môžete jednoducho upraviť posúvaním prsta po fotke. A výsledky skutočne stoja za to, veď posúďte sami.

Prisma vo verzii pre iPhone je dostupná zadarmo na App Store, takže vyskúšať si ju môže naozaj každý.

Kreativite sa medze nekladú.
Kreativite sa medze nekladú.
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.