Prechod Applu na vlastné cloudové riešenia údajne brzdí interný konflikt

V poslednom čase sa začali vynárať informácie o plánoch Applu prejsť so svojimi cloudovými službami na vlastnú infraštruktúru. Migráciu však údajne brzdí vnútorný konflikt medzi divíziami spoločnosti.

Podľa The Information ide o spor medzi dvoma internými divíziami – tímom iCloud a tímom Siri. Len minulý týždeň zo spoločnosti redzignoval inžinier Steve D’Aurora a hovorí sa aj o odchode jeho nadriadeného, Patricka Gatesa. Obaja sa do Applu dostali v roku 2010 akvizíciou hlasovej technológie Siri.

Zdá sa, že kvôli sporu Apple odkladá opravu technických problémov, ktoré trápia iCloud a iTunes od ich počiatku. Kalifornská spoločnosť údajne pracuje na projekte “McQueen”, ktorý by v budúcnosti znížil závislosť Applu na cloudových riešeniach od ostatných firiem ako Amazon a Google. Len minulý rok sa väčšina dát z iCloudu presunula na servery Google Cloud Platform, ide však o dočasné riešenie. Prebiehajú totiž práce na výstavbe hneď niekoľkých dátových centier v Arizone, Nevade, Oregone, Írsku a Dánsku.

iCloud čoskoro pobeží aj na serveroch od Googlu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.