Pozrite si virtuálnu prehliadku novej knihy Designed by Apple in California

Apple minulý týždeň vydal pomerne neobvyklý nový produkt. Nejde pritom o elektroniku, ani príslušenstvo k nemu, ale o knihu. Tá prezentuje takmer dvadsať rokov dizajnu spoločnosti pomocou desiatok krásnych fotografií.

Kniha s jednoduchým názvom Designed by Apple in California je venovaná Stevovi Jobsovi a s výnimkou dvoch viet a priloženého slovníka produktov neobsahuje žiaden text. Nájdeme v nej celkom 450 fotografií všetkých dôležitých produktov spoločnosti, od prvého iMacu z roku 1998, až po Apple Pencil, ktoré na minimalistickom bielom pozadí nafotil Andrew Zuckerman.

designed-by-apple-in-california-5

Kniha je dostupná cez oficiálne Apple predajne v dvoch veľkostiach. Tá menšia vás vyjde na 200 dolárov, pričom jej väčšia verzia až na 300 dolárov. Aj keď sa táto suma môže zdať za knihu spočiatku prestrelená, v podobnej cenovej hladine sa zvyknú predávať aj iné publikácie zamerané na architektúru, či dizajn. Podľa prvých dojmov vlastníkov je kniha vytlačená a zviazaná veľmi kvalitne, čím sa hrdí aj sám Apple. Spoločnosť na jej tlač údajne použila špeciálny papier a atrament, jej vývoj pritom údajne trval až osem rokov.

Chcete vedieť, čo všetko v knihe môžeme nájsť? Pozrite si virtuálnu prehliadku s komentárom od YouTube kanálu DetroitBORG na videu nižšie.

Neuabudnite si pozrieť taktiež aj zaujímavé video s komentárom šéfdizajnéra Jonyho Ivea, spolu s nezvyčajným náhľadom do dizajnového štúdia spoločnosti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.