Pokémon Go má problém, príšery sa objavovali v Múzeu holokaustu

Nová mulltiplayerová hra Pokémon Go už stihla zaviesť hráčov na viacero pozoruhodných miest vo svete. Videli sme prípady, kedy dokonca istá tínedžerka počas svojho lovu objavila mŕtve telo. Najnovšie si hra zavarila tým, že hráčom ukazovali Pokémonov v Múzeu holokaustu.

Americké múzeum, ktoré bolo postavené na počesť obetiam nacizmu, v posledných dňoch síce zažilo príval nových návštevníkov, avšak pamiatka zosnulých pre nich bola druhoradá. Mnohí totiž navštívili múzeum za účelom chytania Pokémonov, ktorí sa tu nachádzali. Múzeum s takýmto spádom nie je spokojné: “Hranie hry nepatrí do múzea, ktoré je pamiatkou na obete nacizmu,” povedal riaditeľ komunikácií múzea, Andrew Hollinger, pre Washington Post, “Hľadáme spôsob, ako odstrániť naše múzeum z tejto hry.”

Jedná sa tak už o druhé nevhodné umiestnenie Pokémonov na území USA. Inokedy bolo pre zmenu možné chytiť Charizarda pri pamätníku teroristického útoku na WTC z roku 2001. Reakcia jedného z ochrankárov, ktorý dohliada na pamätník, bola o niečo miernejšia: “Nemyslím si, že by bol problém s hrou. Ale myslím, že služba by mala myslieť na to, kam umiestňuje Pokémonov a iné veci. Sem by ste mali ísť, ak si chcete toto miesto pozrieť a uctiť si pamiatku, nie chytať Pokémonov.” Či sa aj v tomto prípade pracuje na odstránení Pokémonov z oblasti, zatiaľ nie je známe.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.